Početna - GOSPODARSTVO - Kvarnerski dan turizma

Kvarnerski dan turizma

Uručena priznanja najboljim turističkim djelatnicima i institucijama s područja PGŽ-a : među laureatima i Opatija – destinacija zdravlja, Thalassotherapia, Katarina Line, Marina Sverić, Gordan Filinić, Ranko Vlatković

   Izvor: pgz.hr

Kvarnerski dan turizma, tradicionalna svečanost u organizaciji TZ Kvarnera, održan je danas u opatijskom hotelu Royal. Domaćini, predsjednik TZ Kvarnera župan Zlatko Komadina i direktorica Irena Peršić Živadinov uručili su priznanja najboljim turističkim djelatnicima i institucijama s područja Primorsko-goranske županije.

„Rekordna turistička godina na Kvarneru sjajan je rezultat i najmanje što možemo jest zahvaliti svima koji su za takav rezultat zaslužni“, rekao je u svojem uvodnom obraćanju župan Zlatko Komadinadodajući da je u protekle četiri godine turistički promet stalno rastao te je 2018. u odnosu na 2014. godinu zabilježeno povećanje turističkog prometa od gotovo 30 posto. U proteklom mandatnom razdoblju došlo je, osim povećanja noćenja na Kvarneru i do značajnog povećanja broja putnika u Zračnoj luci Rijeka.

Nagrađenima su čestitali i direktor HTZ Kristjan Staničić, glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Direktorica Peršić Živadinov posebno je istaknula činjenicu da upravo Kvarner bilježi kontinuirani rast u proteklim godinama, a bilježi se i veliko povećanje prometa u predsezoni. „Stvorili smo motive dolaska u predsezoni brendiranjem različitih segmenata turističke ponude na Kvarneru kao što su outdoor aktivnosti, gastronomska ponuda, zdravstveni turizam… Sve to dovelo je i do sustavnog povećanja kvalitete smještaja i ponude na Kvarneru.“ 

Uručene su i godišnje turističke nagrade i priznanja nagrađenima u akcijama „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2018“ te dobitnicima turističkih nagrada sustava turističkih zajednica u raznim kategorijama.

U suradnji s Novim listom i Hrvatskom turističkom zajednicom ove su godine proglašeni i NAJkreativniji iznajmljivači te, naravno, „Čovjek ključ uspjeha – Djelatnik godine 2018“. 
Najuspješnija destinacija za ljetni odmorišni turizam je Mali Lošinj, najuspješnija destinacija turizma zdravlja je Opatija, plaža godine je Rajska plaža u Loparu, a dobitnik nagrade za održivi turizam je Javna ustanova Priroda – Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove Beli.   

Turističkim događajem godine proglašena je Rabska fjera, a inovacijom godine u turizmu Podvodni park Punat. U akciji 22. Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku nagrađeni su Hotel Valamar Koralj na Krku te Krk Premium Camping Resort. U kategoriji wellness hotel dobitnik je Vitality Hotel Punta u Velom Lošinju, a u kategoriji Stories, Croatian Unique Hotel nagrađen je Boutique Hotel Alhambra u  Malom Lošinju. 

Nagrađena je Marina Punat, Katarina Line iz Opatije, MedAdria Rijeka te Thalassotherapia Opatija.Za poseban doprinos razvitku turizma na Kvarneru nagrađeni su Thalassotherapia Crikvenica, Automotodrom Grobnik, Hotel & restoran Kukuriku te Vinarija Pavlomir. 
Posebna priznanja za obljetnice organiziranog turizma primili su Novi Vinodolski, Crikvenica, Punat i Šilo za 140, 130, 110 odnosno 90 godina turizma. 

Tročlana komisija dodijelila je posebna priznanja u kategorijama kuća za odmor, apartman, sobe i posebnu nagradu za razvoj održivog turizma. U kategoriji Kuća za odmor dobitnici su Silvija i Alen Sobol, vlasnici Holiday House Sobol, Kočičin, Kuželj u Gorskom kotaru. U kategoriji apartman nagrađeni su Franko i Renata Sušanj, vlasnici Apartmana Sušanj, Trtni u Općini Matulji. Priznanje u kategoriji Sobe primila je Branka Grdinić, vlasnica Luksuznih soba Luce, Vrbnik na Krku. Posebnu nagradu za razvoj održivog turizma dobili su August Turina i Antun Petrović, vlasnici The Forest House Krk, Kras na Krku. 

U kategoriji „Čovjek ključ uspjeha – djelatnik godine 2018“ nagrađeni su Gordana Marion (agencijski djelatnik), Mateja Ćutić (turistički animator), Branko Paparić (turistički vodič), Filip Uzelac (djelatnik u hotelskom objektu ili kampu), Klaudio Jurčić (sommelier), Alen Babac (konobar), Dubravko Domijan (privatni iznajmljivač), Marina Sverić (policijski djelatnik), Nenad Javorić (djelatnik u pomorskom prijevozu), Nedjeljko Kordić (djelatnik u cestovnom prometu), Ira Župan Bogdanović (prodavač), Slavica Barac (djelatnik na održavanju okoliša), Gordan Filinić (vatrogasac), Nevio Turković (spasilac), Biserka Regvat (djelatnik u sustavu turističkih zajednica). Dobitnik godišnje turističke nagrade „Anton Štifanić“ je Mate Mrakovčić, vlasnik kampa Bor na otoku Krku. 

Posebno priznanje za poseban i trajan doprinos razvoju turizma dobio je Ranko Vlatković, bivši gradonačelnik Opatije i dugogodišnji direktor HTZ-a u Austriji.

U ime Grada Opatije svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Vera Aničić.

U programu su nastupili učenici Glazbene škole “Ivan Matetić Ronjgov”, a prisutne je kroz program proveo Larry Ambrozich.
 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Uskoro asfaltiranje prve dionice ceste u Žegotima

Dogovoreno je da će se završni sloj asfalta duž cijele dionice staviti odjednom što znači da će cesta biti zatvorena ...