Početna - IZDVOJENO - Na Kvarneru u prvih 8 mjeseci više od 2 milijuna turista
tz opatija
foto: tz Opatija

Na Kvarneru u prvih 8 mjeseci više od 2 milijuna turista

Kvarner je u prvih osam mjeseci posjetilo više od 2 milijuna turista, koji su ostvarili 11,6 milijuna noćenja, što je tri posto više turista i 5 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani, objavili su ovog vikenda iz Turističke zajednice Kvarnera.

Ističući o kakvom je povećenju turističkog prometa riječ, iz Turističke zajednice Kvarnera navode da je u prvih osam mjeseci ove godine ostvareno 750.000 noćenja više nego primjerice, tijekom cijele 2010.

Najviše noćenja ostvareno je na otoku Krku, zatim na Rabu, Lošinju, na crikveničkoj i opatijskoj rivijeri, na Cresu, u Novom Vinodolskom.

Od inozemnih gostiju najviše ih je bilo iz Njemačke, zatim Slovenije, Austrije, Italije, Mađarske, Češke Poljske i Slovačke.

Gotovo 50 posto noćenja ostvareno je u privatnom smještaju, zatim u kampovima i hotelima.

U kolovozu je na Kvarneru ostvareno 4,6 milijuna noćenja što je tri posto više nego u istom mjesecu lani, a najviše gostiju bilo je iz Njemačke, Italije, Slovenije, Austrije, Mađarske i Poljske.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov navela je da je povećanje noćenja od čak 5 posto u odnosu na već rekordnu 2015. velika nagrada za sve turističke djelatnike koji su marljivo pripremali i odradili sezonu. Ovo je rezultat kojeg se moglo dostići samo velikom sinergijom svih sudionika u turizmu, rekla je, istaknuvšo da se, prema najavama, očekuje i izvrsna posezona.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...