Početna - IZDVOJENO - Kvržić odlazi na posudbu u Speziju
web

Kvržić odlazi na posudbu u Speziju

Nogometaš HNK Rijeke i bosansko herecegovački reprezentativac Zoran Kvržić na 6 mjeseci napušta klub te odlazi na posudbu u talijanskog drugoligaša Speziju.

– Ponuđena mi je ta opcija i ja sam se s tim složio. Nije bilo nikakvih problema. Istina je da su mi malo pomiješane emocije jer mi je period koji sam proveo u Rijeci najljepši u karijeri. No zadovoljan sam, tko se ne bi htio okušati u talijanskoj ligi – rekao je Kvržić neposredno prije odlaska iz Rovinja gdje se Rijeka priprema za nastavak sezone.

Njega, kao veliko pojačanje, vrlo skoro očekuju u Speziji gdje će se ponovno susresti s bivšim suigračima iz Rijeke.

– Već sam se čuo s Brezovcem i Datkovićem i jedva čekaju da dođem, kažu da će mi pomoć da se što prije snađem. Svi mi kažu da je liga vrla jaka, ali vidim da i Spezia ima visoke ambicije. Nadam se da ću pripomoći da doguraju do Serie A. 

Kvržić je u Rijeci bio je jedan od najboljih pojedinaca trofejne generacije i igrač koji je, svojim nastupima, obilježio dvije predivne sezone HNK Rijeke. Stigao je u Rijeku iz Osijeka na ljeto 2013.

– U ovu godinu i pol koliko sam u Rijeci proveo sam puno više lijepih trenutaka nego onih loših. Dva puta smo igrali Europsku ligu, osvojila dva trofeja i to sve dok sam ja igrao za Rijeku. Zbog toga sam sretan i jako ponosan. Klub je pokazivao konstantan rast, a meni može biti samo na čast što sam bio dio te priče. No vidjet ćemo, možda ovo i nije kraj, možda se vratim za 6 mjeseci…

Kvržić je, uz Ivana Vargića; riječki rekorder po broju nastupa u UEFA  utakmicama. Skupio je 22 nastupa za Rijeku, a vrlo je često bio i strijelac važnih pogodaka HNK Rijeke. Dao je gol Dinamu u finalu Kupa, a pamte se njegovi europski pogoci Žilini, Vikinguru, Sevilli… ali on osobno ističe jednu drugu europsku priču.

– Moram istaknuti dvije utakmice sa Stuttgartom. To su utakmice koje su obilježile ovu generaciju i pokazala da Rijeka može ići i u sam europski vrh. To je bilo nešto neopisivo. Ne samo prva utakmica na Kantridi kada sam i ja dao gol, nego i uzvrat u Njemačkoj te cijela atmosfera po povratku… To je bila prva godina u Europi i to je bila neopisiva sreća. Nikad neću zaboraviti na to. 

Kvržić je zbog svog karaktera i velike energije koju je pokazivao na travnjaku bio je jedan od omiljenih igrača kod navijača.

– To su sad najbolji navijači u Hrvatskoj. Recite mi tko ima bolji od njih… Ja nikad nisam doživio niti jedan ružan povik ili ružnu riječ od navijača. Ma cijela atmosfera u klubu je strašno korektna i puna pozitivne atmosfera. Ja sam isto tako pokušavao uvijek uzvratiti na način da dajem sve od sebe i da prema svima budem korektan. 

Za kraj, već na putu prema novom klubu Kvrža je samo poručio…

– Hvala svima… zaista, cijelom klubu… ovdje sam se osjećao kao kod kuće…

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Obilazak odlagališta neopasnog otpada Osojnica

Odrađena još jedna tura obilaska odlagališta neopasnog otpada Osojnica u sklopu dana otvorenih vrata koje je organizirano s Ministarstvom regionalnog ...