Početna - IZDVOJENO - Lažni volonteri

Lažni volonteri

Oprez: Pojavili su se lažni volonteri koji se predstavljaju kao Crveni križ

Hrvatski Crveni križ upozorava građane, osobito stare, nemoćne, bolesne i one u samoizolaciji koji nemaju nikoga da ih opskrbi potrebnim namirnicama, da su se pojavili ljudi koji se predstavljaju kao volonteri Crvenoga križa i traže novčanu naknadu za obavljanje dostave hrane i lijekova.

Građanima poručujemo da budu oprezni te da znaju kako volonteri Crvenoga križa za svoju pomoć koju pružaju ranjivim skupinama u vrijeme epidemije koronavirusa, ne traže nikakvu novčanu naknadu. Volonteri Crvenoga križa nose vidljive oznake crvenoga križa, najavljuju svoj dolazak i ispunjavaju obrazac s potrebnim podacima, a uz sve to strogo se pridržavaju svih mjera sigurnosti s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

– Tužno je što ima onih koji zloupotrebljavaju ovu ionako tešku situaciju i apeliramo na sve da je sada vrijeme za pokazivanje ljudskosti i međusobne podrške. Potrebe građana su velike i nastojimo pružiti pomoć svima kojima je doista i potrebna. Besplatni jedinstveni telefon Crvenoga križa 0800 1188 i telefon opatijskog Crvenog križa 091-946-2082 otvoreni su za sve one koji ne mogu sami po hranu i lijekove te nemaju nikoga od obitelji i prijatelja da im to učine, poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Opatija.

U Opatiji je ukupan broj prijavljenih volontera do sada 37, od čega 7 volontera koji su već od prije uključeni u aktivnosti Crvenog križa Opatija te 30 građana koji su se prijavili u ovoj epidemijskoj situaciji (tzv. „spontani“ po definiciji HCK-a). U aktivnosti je uključeno već 11 volontera koji „pokrivaju“ nabavu i dostavu namirnica i lijekova po kućama starijih sugrađana te dežurstvo na telefonu za prijave potreba, stoji u priopćenju Crvenog križa.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...