Početna - TOP2 - “Ledena čarolija” na Ljetnoj pozornici

“Ledena čarolija” na Ljetnoj pozornici

Opatijska Ljetna pozornica pretvara se u Ledenu čaroliju

Za one koji u adventskom ugođaju žele uživati svim osjetilima, ove nedjelje, 1. prosinca 2019. popularna manifestacija „Ledena čarolija“ na Ljetnoj pozornici u Opatiji otvara svoja vrata. U središtu zbivanja je klizalište, u nešto uzbudljivijoj formi nego proteklih godina, okruženo adventskim kućicama i mnoštvom treperavih lampica u ritmu lepršavih božićnih nota.

Klizalištem će prvi proklizati članovi Klizačkog kluba Medo iz Zagreba koji će u 17 sati izvesti predstavu na ledu „Zapetljana ledena priča“. Program otvorenja nastavlja se u 19 sati koncertom Tria Asi.

Radno vrijeme klizališta je od ponedjeljka do četvrtka od 13 do 21 sat, a petkom do 22 sata. Subotom klizalište radi od 10 do 22 sata, a nedjeljom od 10 do 21 sat. Adventske kućice postavljene uz klizalište nude bogatu gastronomsku ponudu, a radit će od ponedjeljka do četvrtka od 13 do 21 sat, a petkom od 13 do 00 sati. Subotom će kućice raditi od 10 do 00 sati, a nedjeljom od 10 do 21 sat.

Cijena klizanja ostaje ista kao prijašnjih godina: za 30 minuta s uključenim najmom klizaljki potrebno je izdvojiti 10 kuna, a za 60 minuta 20 kuna. Ako kližete s vlastitim klizaljkama, cijena je dvostruko niža.

Škola klizanja održavat će se tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak), u vremenu od 15 do 16 sati za početnike, a za napredne klizače od 16 do 17 sati. Cijena škole klizanja je 150 kuna za jednog, odnosno 200 kuna za dva polaznika iz iste obitelji, a uključuje osam sati klizanja (60 min) i najam klizaljki. Polaznici mogu odabrati između dva termina održavanja škole: prvi termin je od 4. do 20. prosinca 2019., a drugi termin je od 23. prosinca 2019. do 10. siječnja 2020. Prijave za prvi termin škole klizanja primaju se od 1. do 4. prosinca 2019. u radno vrijeme klizališta, do popunjenja upisne kvote (20).

Petkom i subotom u prosincu klizače i posjetitelje Ljetne pozornice će u večernjim satima zabavljati razni glazbeni izvođači poput Klape Nevera, akustičnog dua Blu:kanuKoko Nut, veselog Tria Pokle i DJ-a Tijame.

Pored središnjeg dočeka na Tržnici i drugim opatijskim lokacijama, Novu godinu na Ljetnoj pozornici možete dočekati čak dva puta! Najmlađi će točno u podne uz balone i vatromet dočekati „malu” Novu godinu, a uzbudljivo iščekivanje počinje od 11 sati, uz ples, pjesmu, razne igre i radionice s kostimiranim animatorima. U 22 sata na pozornicu uz klizalište penju se Dellboysi čiji će raspoložen nastup ispunjen zvukovima rocka, countryja i rockabillyja posjetitelje energično uvesti u novu godinu.

Festival Opatija organizira prigodni adventski program i u centru Gervais. U nedjelju, 15. prosinca 2019. u 11 sati, B Glad Produkcija iz Zagreba će u predstavi „Kako je vilenjak spasio Božić“ na zabavan i interaktivan način ispričati priču o snazi dječje mašte i vjerovanju u blagdansku duh. Svečani božićno-novogodišnji koncert „Radosne note Božića“ u nedjelju, 22. prosinca u 20 sati donose Renata Sabljak i Đani Stipaničev u pratnji Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem dirigenta Josipa Cvitanovića. Uz svjetske i hrvatske božićne pjesme, repertoar će okruniti tradicionalnim Novogodišnjim valcerom u duhu nekadašnje carske Opatije. Ulaznice za oba programa mogu se kupiti u Festivalu Opatija i na prodajnim mjestima sustava Mojekarte.hr.

A kako bi adventsko raspoloženje što prije započelo, Festival Opatija građanima 7. prosinca s početkom u 19 sati poklanja koncert „Najljepše blagdanske pjesme“ obitelji Šober u svečanom ambijentu crkve sv. Jakova u Opatiji. Poznate melodije blagdanskih pjesama poput Ave MariaWhite ChristmasZdravo Zvijezdo MoraWonderful World i dr. izvest će Bojan Šober (bariton) i Olga Šober (sopran) u pratnji Nade Matošević na orguljama.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Katarina Line nagrađuje najbolje učenike iz Grada Heroja

Već osam uzastopnih godina, turistička agencija Katarina Line iz Opatije, zajedno sa svojim brodarima, nagrađuje najvrjednije učenike osnovnih škola grada ...