Početna - IZDVOJENO - Legalizacija društvenih domova na liburnijskom području
foto: D. Bratić

Legalizacija društvenih domova na liburnijskom području

Za sve  ustanove koje su izgrađene poslije 1968. godine, a bez potrebne dokumentacije, općina Matulji je pokrenula postupak legalizacije.

Za domove u Jušićima, Šapjanama, Rupi, Permanima, Rukavcu, Brgudu, Munama, Biškupima i Lipi slijedi jedno sasvim novo razdoblje. Pomalo zapušteni domovi koji su građeni za vrijeme bivšeg sistema,  a nalikuju i pomalo na “kuće duhova”, dobit će potrebnu dokumentaciju kako bi ih se legaliziralo i u njih udahnuo “novi život”.

Za domove u Jušićima, Šapjnama i Rupi već je izrađena sva potrebna dokumentacija za legalizaciju, a tijekom iduće godine “stvari” će se početi rješavati i za domove u Rukavcu, Brgudu, Munama, Biškupima i Lipi.

Što se tiče preuređenja domova, dom u Permanima imat će  prednost pred drugima budući da ima sve potrebne predispozicije za rekonstrukciju, s napomenom da će u preuređenju doma u Permanima sudelovati Općina Matulji u suradnji s mjesnim odborom, a sredstva koja će se koristiti pri preuređenju već su predviđena u proračunu za sljedeću godinu.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...