Početna - IZDVOJENO - Let 3 predstavio novu pjesmu – obradu hita “Šuti moj dječače plavi”

Let 3 predstavio novu pjesmu – obradu hita “Šuti moj dječače plavi”

Povodom Antivalentinova 3, Let 3 je pripremio zanimljivo glazbeno ostvarenje. Riječ je o pjesmi ‘Tišu’, obradi velikog hita Novih Fosila ‘Šuti moj dječače plavi’ koju su snimili s hrvatskim mariachi bandom El Combo.

Glazbeni krivac za nastanak pjesme je i ovaj put Damir Martinović Mrle koji je u ovoj pjesmi spojio svoje dvije kreativne inspiracije-šatrovački govor i Meksiko.

Šatrovački govor, kaže Mrle, poligon je za slobodno kreiranje. Stilski je slobodan i zabavno zvuči te ga stoga nalazimo u stvaralaštvu Leta 3. „Šatrovački je spoj u glavi, pospajale su mi se točke na taj način u toj pjesmi koja me podsjeća na djetinjstvo“  kaže glazbenik. Boje i veselu energiju Meksika trubama, gitarama i violinama dočarao je El Combo prema Mrletovim idejama. Meksiko je kaže zemlja koja ga privlači zbog jedinstvenog spoja veselja života i melankolije zbog brojnih društvenih problema s kojim se to društvo susreće. Glazba je jedan od simbola te prekrasne zemlje koja je od danas utkana i u rad uspješnog hrvatskog rock banda.

‘Tišu’ je jedna je to od pjesama koje će zasjati na novom EP-ju riječkih rockera. Snimana je u glazbenom studiju Srđana Sekulovića Skansija, a glazbeni producent je Iztok Turk.

Prvi puta u koncertom izdanju ‘Tišu’ će publika moći čuti na velikom rock’n’roll spektaklu Antivalentinovu koje je s pravom steklo epitet najvažnije rock fešte godine. Postalo je simbolom pravog jednodnevnog festivala za publiku željnu drugačije zabave od onoga što se uobičajeno nudi u vrijeme Valentinova i događaj za koji se traži ulaznica više.

Antivalentinovo 3 održat će se u subotu, 10. veljače 2018. u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu, a cijena ulaznica je 160 kn za dvije osobe i 90 kn za jednu osobu, a mogu se kupiti putem sustava Eventim.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kultura i umjetnost se vraćaju u punom sjaju: Virtuoz iz Matulja Zvjezdan Ružić objavio suradnju s književnikom Lukom Paljetkom

Jedna potpuno neočekivana suradnja, objavljena upravo na Svjetski dan glazbe, virtuoz iz Matulja, Zvjezdan Ružić još jednom donosi fantastičnu glazbenu ...