Početna - IZDVOJENO - Liburnia Film Festival pokrenuo crowdfunding kampanju
LFF 2013

Liburnia Film Festival pokrenuo crowdfunding kampanju

Liburnia Film Festival pokrenuo je na platformi Indiegogo crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja donacija te uvođenja financijskih nagrada za najtalentiranije autore dokumentaraca u Hrvatskoj, kako bi se podržao njihov dosadašnji rad i budući filmski projekti. Namjera je motivirati festivalsku publiku, koja je festival gradila u posljednjih 13 godina, da financijski podrži nagradu publike, nagradu za najbolji film po ocjeni žirija te izradu originalnih festivalskih nagrada za koje je zaslužan umjetnik Saša Jantolek.

Crowdfunding kampanja LFF-a, jedinog festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji se u filmskoj oazi uz more, u lučici u Ičićima, ove godine održava 13. put (25. – 29. kolovoza), trajat će do završetka festivala.

Želja je organizatora prikupiti 3.500$ a iznos će biti upotrijebljen na sljedeći način:
– 1.000$ za nagradu publike
– 1.000$ za najbolji film po izboru žirija
– 1.000$ za rad Saše Jantoleka. Riječ je o skulpturama za nagradu publike i nagradu za najbolji film, plaketama za posebno priznanje žirija, za najbolji regionalni film, najbolju režiju, montažu, fotografiju i dizajn zvuka, kao i o skulpturama i plaketama za donatore.

Među perkovima, odnosno nagradama za donatore, nalaze se smještaj u Ičićima, kampiranje u Autokampu „Opatija“ u neposrednoj blizini festivalske lokacije, čast da se dodjeli nagradu publike, festivalske majice, torbe, katalozi, ali i brojni hit-dokumentarci u distribuciji Restart labela udruge Restart koja je uz udrugu Liburnia Film Festival organizator LFF-a.

“Nadam se da ćemo uz pomoć prijatelja Liburnia Film Festivala i filmaša koji su nam svih ovih godina dragi gosti, uspjeti dostići naš cilj i nagraditi najbolje dokumentarce ovogodišnjeg izdanja. Važno nam je kao specijaliziranom festivalu hrvatskog dokumentarca da naše filmaše nagradimo konkretnom potporom, a mislimo da je značajno da ona dolazi direktno od publike koja pet večeri besplatno uživa u najboljim hrvatskim dokumentarcima, kao i njihovih kolega koji zasigurno znaju koliko financijska nagrada može značiti autorima u pripremi novih filmova”, navodi direktor festivala Oliver Sertić.

U međuvremenu, organizacija ovogodišnjeg festivalskog izdanja u punom je jeku. U idućem će tjednu biti objavljen program festivala, koji je ove godine izuzetno kvalitetan, a pred nama su i brojna popratna događanja: projekcije pobjedničkih filmova lanjskog izdanja u riječkoj Filodrammatici 17. i 18. srpnja, u Art-kinu Croatia 19. srpnja, te na Silbi, Lošinju i u Mošćenicama, u sklopu programa “Liburnia uplovljava”, u srpnju i kolovozu.

Uoči festivala, očekuje nas i poseban trodnevni program na Ljetnoj pozornici Opatija, sa šest svježih svjetskih dokumentarnih naslova, a na samom festivalu, osim bogatog filmskog programa, i brojne edukacije te koncerti.

Podržite crowdfunding kampanju na Indiegogo i postanite dio LFF-ove obitelji!

LFF podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Opatija, Primorsko-goranska županija, TZ Lovran, Mjesni odbor i TZ Ičići uz mnoštvo prijatelja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...