Početna - GOSPODARSTVO - Liburnia riviera hoteli otpuštaju radnike
liburnia riviera hoteli

Liburnia riviera hoteli otpuštaju radnike

Sindikat Istre i Kvarnera sazvao je tiskovnu konferenciju zbog, navodno, lošeg “menadžmenta” Liburnia riviera hotela, odnosno o “slučajnom” prisiljavanju radnika da sami daju otkaze. Radi se, naime, o tome kako, prema Zakonu o poticanju investicija, za dobivanje poticaja tvrtka ne smije otpuštati radnike, a u Liburnia riviera hotelima se upravo to radi. Osim toga, LRH ove godine planira dobiti državni poticaj u iznosu od 70 milijuna kuna, te umjesto da se radnike zadrži i poveća im se plaća, događa se upravo suprotno. Navodno otpuštanju radnika pogoduje i skorašnji ulazak Hrvatske u Europsku uniju pa se shodno tome čeka jeftina radna snaga koja dolazi iz zemalja koje nisu članice EU.
No, očigledno nikome nije palo na pamet da otpuštanjem iskusnih radnika i dovođenjem neiskusnih, pada i kvaliteta ponude, a rečeno je i da će prazna radna mjesta popunjavati studenti po puno manjoj satnici od one koju su dobivali doskorašnji djelatnici.
Kako će se ova priča razviti i dovršiti ne znamo, za sada možemo samo nagađati i čekati odgovor LRH-a na “javnu opomenu” Sindikata Istre i Kvarnera.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...