Početna - IZDVOJENO - Liburnia uplovljava u Silbu, Mošćenice i Lošinj
Povratak
web

Liburnia uplovljava u Silbu, Mošćenice i Lošinj

Drugu godinu zaredom festival hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festival najbolje dokumentarce s izdanja od godine ranije donosi u brojne manje i veće hrvatske gradove, u programu pod nazivom “Liburnia uplovljava”.

Ove je godine Liburnia već “uplovila” u Zagreb i Rijeku, 21. srpnja uplovila je u Silbu, a tamo se vraća i 4. te 11. kolovoza. Osim Silbe, tijekom ljeta Liburnia će uploviti i na dva umjetnička festivala, Mošćenički Umjetnički Festivalčić – MUFić 8. kolovoza i na Škver u Malom Lošinju 15. kolovoza.

Projekcija u Silbi bit će na platou ispred škole gdje će se 4. kolovoza od 21.30 gledati najbolji filmovi 12. Liburnia Film Festivala po ocjeni žirija i publike. Prvi, “Potrošeni” redatelja Boruta Šeparovića, nastao je kao filmski zapis projekta 55+ a problematizira odnos društva prema umirovljenicima, dok drugi, “4. majmun” redatelja Hrvoja Mabića, govori o zakulisnim zbivanjima u psihijatrijskoj bolnici Lopača blizu Rijeke.

11. kolovoza u Silbi će biti prikazan i najbolji film 11. LFF-a, “Autofocus” autora Borisa Poljaka, nagrađivani opservacijski dokumentarac, zatim “Ovrha” Nevena Hitreca, film koji je lani nagrađen za najbolji dizajn zvuka, te dobitnik posebnog priznanja u kategoriji regionalnog filma, “Povratak posljednjeg” Igora Paulića, o posljednjem uzniku Auschwitza.

“Potrošeni” i “Autofocus” bit će prikazani i u Mošćenicama, 8. kolovoza, na festivalu MUFić.

U sklopu art-festivala Škver, u Malom Lošinju će 15. kolovoza biti prikazana tri filma. Bit će to već spomenuti “Potrošeni”, zatim “Ljubavna odiseja” Tatjane Božić, dobitnik nagrada za najbolju režiju i montažu lanjskog izdanja festivala, te “Mula – skupina korijenja skupljenih zajedno” redateljice Sabine Mikelić, najbolji regionalni film 12. LFF-a.

Sve će projekcije biti besplatne.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...