Početna - SPORT - Liburnija i Rijeka ugošćuju prvi hrvatski ironman triatlon
The biggest triathlon in Europe, Ironman Frankfurt in Germay

Liburnija i Rijeka ugošćuju prvi hrvatski ironman triatlon

S Preluka u subotu, 15. kolovoza 2020. godine u 6 sati ujutro starta prvi hrvatski Ironman triatlon pod nazivom Liburniaman Extreme Triathlon u kojemu sudjeluje tridesetogodišnji riječki triatlonac i član TK Matulji, Domagoj Pauković.

Prva etapa je plivanje 3.8 km na relaciji Preluk- novoizgrađeni hotelski kompleks Hilton-Preluk, druga 180 km biciklizam i to sa 3.000 m uspona na trasi Preluk-Vozilići-Vojak-Vozilići-Lovran, a treća maraton (42,2 km) od Lovrana do Brseča, s ciljem na Preluku.

Organizator utrke ujedno je i njen jedini sudionik Domagoj Pauković kojemu će se na pojedinim dionicama kao podrška pridružiti brojni sportaši iz Rijeke i okolice.

Pauković je riječki triatlonac i član TK Matulji koji je, u samo pet godina bavljenja ovim sportom, završio 7 Ironmana i 30 Half Ironmana.

Na ideju o organizaciji prvog hrvatskog Ironman triatlona Domagoj je došao u trenutku otkazivanja ovogodišnjih utrka, zbog pandemije korona virusa, za koje se pripremao. To su utrke IM Lanzarote (svibanj), IM Frankfurt (lipanj) i legendarni Embrunman- jedan od najtežih triatlona na svijetu, prvotno zakazan za 15. kolovoza u francuskom Embrunu.

Liburniaman Extreme Triathlon predstavlja iznimno zahtjevnu stazu na kojoj je biciklistički segment od 180 km najteži, s obzirom da obuhvaća uspon na vrh Učke te da ukupan uspon iznosi 3.000 m.

Nakon plivanja Domagoj biciklom kreće od Preluka do Vozilića, u Ičićima kreće uspon na Vojak odakle se spušta u Ičiće te ponovno ide do Vozilića, a staza završava u Lovranu (Peharovo). Tamo slijedi prijelaz na posljednji dio utrke, odnosno maraton (42,2 km) od Lovrana do Brseča, gdje će biti okret, a potom slijedi povratak na Preluk, gdje utrka i završava.

Tijekom cijele utrke Domagoja će podržati ekipa iz TK Matulji i TK Rival, a za okrjepne stanice će se pobrinuti OPG Kovačević.

Okvirna satnica utrke:

Start: plaža Preluk 6 sati

Tranzicija 1 (prijelaz s plivanja na bicikl): plaža Preluk 7 satiMARKETING

Vozilići 8.10, Ičići 9.10 (1. okrjepa), Poklon 10.10 (2. okrjepa), Vojak 10.45, Ičići 11.15 (Ika 3. okrjepa), Vozilići 12.15, Lovran (Peharovo) 13.00.

Tranzicija 2

Maraton 42,2 km- start

Lovran (Peharovo) 13.00, Brseč, okret na 16. km oko 14.20, Mošćenička Draga 25. km 15.00, Lovran 32. km 15.40

Preluk- FINISH 42,2 km oko 16:40

Podsjetimo kako je Pauković 10. travnja ove godine, uz Pavla Kruljca iz sportsko-rekreacijskog kluba Alba i Leona Kamenskog iz sportsko-rekreacijskog kluba Rika, uspješno završio atraktivan, ali nimalo lagan izazov Everesting. Riječ je o svjetski poznatom izazovu u kojemu sportaši izaberu neku lokaciju na koju se neprekidno uspinju dok ne ostvare visinu Mount Everesta od 8.848 metara, što je trojac učinio na riječkim Trsatskim stubama.

Via: Fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Upoznajte prvu trenericu HNK Rijeke!

Da HNK Rijeka u svom djelovanju zrači posebnom “vibrom” i da u sportskoj Hrvatskoj sve glasnije priča jednu svoju i ...