Početna - NOVOSTI - Liburnija parking podnio tužbe teške 15 milijuna kuna

Liburnija parking podnio tužbe teške 15 milijuna kuna

Petnaest milijuna kuna teške sporove Liburnija parking vodi protiv Grada Opatije, a radi se o zahtjevima za obeštećenjem zbog odluka o uvođenju besplatnog parkinga u vrijeme manifestacija, primjerice, poput sadašnjeg Adventa u Opatiji tijekom kojeg je parkiranje besplatno na javnim površinama.

Ta je informacija u javnost izašla na sjednici Gradskog vijeća Opatije, tijekom rasprave u kojoj su sudjelovali SDP-ov vijećnik Fernando Kirigin, opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić te direktor tvrtke Opatija 21 Igor Štok.

Da li postoje problemi oko natječaja za uređaje za naplatu parkinga pošto je isti navodno obustavljen? Što u slučaju da natječaj padne u trenutku kada Liburnija parkingu istekne koncesije i kako će to Opatija 21 preuzeti? Hoće li građani Opatije morati dvaput kupovati uređaje? Prvi puta stare uređaje Liburnija parkinga za iznos koji se mjeri u stotinama tisuća kuna, a zatim i nove uređaje putem natječaja za nekoliko milijuna kuna, pitao je Kirigin Štoka.

– Od postojeće koncesije na kraju nećemo uzeti ništa nego ćemo morati platiti koncesionaru. Na sljedeće Vijeće ću vam dostaviti sve njihove zahtjeve. Postoji lobi u ovom gradu koji se raduje jer misli da nećemo uspjeti postaviti sustav javne naplate. Radimo strategiju o tome kako im doskočiti. Branimo se od tih lobija. Sve čine da ne uspijemo. Svakih sedam dana pišem komisiji da nam odgovori hoće li taj natječaj podržati ili odbaciti. Lobiji su jači od Grada Opatije, kazao je Dujmić u opširnom odgovoru, koji je dodatno obrazložio Štok.

Prema riječima direktora tvrtke Opatija 21, Vlado Leoni je bio doveden u zabludu od dijela vijećnika, a upravo zbog te zablude nije htio prodati stare uređaje tvrtki Opatija 21.

Opatija 21 bila je česta tema vijećničkih pitanja, pa je tako Kirigin upitao gradonačelnika Dujmića hoće li postupiti sukladno Zakonu o sportu prema kojem Sportski savez ima pravo imenovati člana Nadzornog odbora javne tvrtke koja upravlja sportskim objektima, konkretno u ovom slučaju Opatije 21. Dobio je neočekivan odgovor: Dujmić je poručio da će to učiniti onog trenutka kada tvrtka Opatija 21 bude upravljala sportskim objektima.

– Opatija 21 upravo se bavi održavanjem i upravljanjem najvažnijim sportskim objektom u Opatiji, sportskom dvoranom. Hoćete li dati Sportskom savezu da imenuje svog predstavnika, pitao je ponovo Kirigin.

Ispostavilo se da gradonačelnik ne smatra sportsku dvoranu sportskim objektom.

– Opatija 21 ne upravlja sportskim objektima. A sportska dvorana nije samo sportski objekt, ona ima i garažu i restoran, kazao je Dujmić.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

DR. SRŠEN: “ITALIJA NIJE NA VRIJEME IZOLIRALA PRVOZARAŽENE SLUČAJEVE!”

Porazgovarali smo s Nelom Sršen, najpoznatijom liječnicom kirurginjom s naših prostora koja radi i živi u Padovi. Otkrila nam je ...