Početna - IZDVOJENO - Liburnijski “supaši” organizirali se u klub

Liburnijski “supaši” organizirali se u klub

Uspravno veslanje na dasci ili Stand Up Paddling sport je koji se ubrzano posljednjih nekoliko godina širi hrvatskom obalom Jadrana.
Međutim, sport je to koji još nije registriran, pa je nemoguće osnovati udrugu koja bi nosila ime aktivnosti kojom se bavi. Bez obzira na tu činjenicu, grupa entuzijasta koja prakticira sve popularnije »supanje« odlučila je osnovati prvu udrugu koja okuplja veslače na dasci. Tako je u vološćanskoj luci osnovan Sportsko-rekreacijsku klub “SUP Team VOP (Volosko-Opatija-Preluk)” čiji je predsjednik Emilio Baćić.
“Nažalost, ime sporta kojim se bavimo ne stoji u nazivu naše udruge, već smo registrirani kao sportsko-rekreacijski klub. Uspravno veslanje na dasci u Hrvatskoj još uvijek nije registriran sport iako se predviđa da bi on već 2024. godine mogao postati dio Olimpijskih igara. U Hrvatskoj je situacija takva da su mahom veslači na dasci organizirani unutar sekcija u klubovima sportova na vodi. Kako bi postali ravnopravni članovi saveza sportova nužno je da se registriraju barem tri kluba koja se bave ovom aktivnošću. Stoga, apeliram na sve zaljubljenike u uspravno veslanje na dasci da se zajedno pokušamo organizirati i registrirati ovaj sport koji se u nekim našim susjednim zemljama, primjerice Sloveniji, uvelike razvio. Oni su po tom pitanju desetak godina ispred nas i imaju organiziran sustav natjecanja. Brojni hrvatski veslači na dasci zato uglavnom odlaze na natjecanja u Sloveniju i postižu zapažene rezultate” objasnio je Baćić u čijem se klubu već sada okupilo 30-tak odraslih i 20-tak djece s područja cijele Liburnije.
Sportsko-rekreacijski klub “SUP Team VOP (Volosko-Opatija-Preluk)” rođen je u Voloskom. Upravo zato članovi kluba priželjkuju da na toj lokaciji dobiju i svoj kutak za rad i držanje opreme. Predsjednik kluba navodi kako su se u potrazi za prostorom obratili Gradu Opatiji.
“Naš trenutačno najveći problem je što nemamo prostor na kojem bi mogli držati našu opremu. Zato želimo javno podržati nedavno predstavljen idejni projekt opatijskog vaterpolo kluba kojim bi Volosko osim bazena, plivališta za vaterpoliste, dobilo i mjesto za ostale sportove na vodi, pa tako i za nas uspravne veslače na dasci. Nadamo se da ćemo dogodine postati i članovi Sportskog saveza Grada Opatije, ali prije svega da će se na nivou Hrvatske uspjeti organizirati zaljubljenici u ovaj sport i osnovati tri udruge koje će onda i službeno označiti početak razvoja ovog sporta kojeg su na našu Opatijsku rivijeru donijeli supružnici Nataša i Željko Srdoč” – zaključio je Baćić kojem su se u ovoj inicijativi razvoja i promocije “supanja”pridružili i potpredsjednik kluba Igor Tomažić – Mići i tajnik Mauro Luksetić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...