Početna - IZDVOJENO - LIVE STREAM PROGLAŠENJA EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE 2020.
EPK 2020

LIVE STREAM PROGLAŠENJA EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE 2020.

U četvrtak, 24. ožujka 2016. godine, u 17.15 sati, u Muzeju Mimara u Zagrebu održat će se konferencija na kojoj će biti proglašeno koji hrvatski grad će, od četiri u konkurenciji (Pula, Rijeka, Osijek i Dubrovnik),  ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture 2020.

 Rijeka je osigurala live stream proglašenja u HD rezoluciji pa će se događaj moći pratiti uživo preko Rijeka 2020 You tube kanala na poveznicihttp://www.youtube.com/user/riepk2020/live , a organizirano je i zajedničko gledanje prijenosa u Malom salonu na Korzu. 

 

Predviđeni početak konferencije na kojoj će se održati proglašenje je u 17.15 sati, a trajanje konferencije bit će, prema najavama, sat vremena.
Sudionika konferencije bit će više, a među njima su svakako najvažniji članovi evaluacijskog povjerenstva: Steve Green (predsjednik povjerenstva, koji će i proglasiti pobjednika),Ulrich Fuchs, Aiva Rozenberga, Pauli Sivonen, Sylvia Amann, Cristina Farinha, Agnieszka Wlazel, Jordi Pardo, Suzana Žilič Fišer, Alain Hutchinson, Ivana Katurić i Maroje Mrduljaš. Uz navedene, konferenciji će prisustvovati i predstavnici Ministarstva kulture te predstavništva Europske komisije u Zagrebu.

Ranije istoga dana, u 11.45 Rijeka će održati završnu prezentaciju svoje kandidature pred povjerenstvom te odgovarati na pitanja povjerenstva. Članovi riječkog tima koji će pred povjerenstvom predstavljati Rijeku su: Vojko Obersnel, Ivan Šarar, Irena Kregar Šegota, Chris Torch, Vuk Ćosić, Tanja Kalčić, Slaven Tolj i Slobodanka Mišković.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...