Početna - IZDVOJENO - Ljetne projekcije projekta KineDok na Molo Longu
kinedok

Ljetne projekcije projekta KineDok na Molo Longu

Međunarodni projekt KineDok dolazi u Rijeku te nam donosi projekcije 13 dokumentarnih filmova na 2 lokacije. Ljetna lokacija je  Molo Longo, gdje će se već ovaj četvrtak 23.06. s početkom u 21 sat održati projekcija filma “Zlatni robot”. Ovaj rumunjski dokumentarac u režiji Constantina Mocanua i Mihaija Dragolee priča je o Steluti, 32-godišnjoj boksačici, koja je odrasla u dječjim domovima i na ulici, nakon čega će osvajati europske i svjetske naslove.

KineDok je jedinstveni međunarodni projekt, filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja donosi projekcije autorskih dokumentarnih filmova, uz razgovore s autorima i raznim stručnjacima o filmu, kao i druga zanimljiva popratna zbivanja. Prošle godine pokrenuto je pilot-izdanje KineDoka, a na 19 različitih lokacija diljem Hrvatske održano je preko 120 projekcija autorskih dokumentaraca pred preko 1500 posjetitelja! Filmovi su se gledali u bircevima, na trgovima, u galerijama i muzejima, a katkad i u noćnim klubovima – ali uvijek pred vjernom publikom i zaljubljenicima u dokumentarce.

KineDok, kojeg u Hrvatskoj organizira udruga Restart iz Zagreba, ove godine predstavit će se i u Rijeci u suradnji s udrugama Ri Rock i Kombinat. Nakon ljetnih projekcija jesenski ciklus projekcija održat će se u prostorima Omladinskog kulturnog centra Palach.

ULAZ na sve projekcije je BESPLATAN.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi prihodovni cenzusi i iznos jednokratne pomoći u Odluci o socijalnoj skrbi

Novost je i subvencija u iznosu 25 posto produženog boravka za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak Grad Kastav uz ...