Početna - NOVOSTI - Ljetni program Mošćeničke Drage donosi mnogo novih manifestacija
pppp
Foto:tz-mošćeničkadraga

Ljetni program Mošćeničke Drage donosi mnogo novih manifestacija

Ljeto bogato zbivanjima u Mošćeničkoj Dragi narednih će dana biti dodatno obogaćeno šarolikom ponudom različitih, ali vrlo kvalitetnih manifestacija. Prva na redu jest predstava za djecu ”Drvo ima srce” koju će u četvrtak na Trgu Kosnica u Mošćenicama odigrati Teatar Oz, uz slobodan ulaz i početak u 20.30 sat.

– Ispričavamo se u ime organizatora što ove godine nismo uspjeli organizirati zajedno s mještanima Mošćenica tradicionalnu dječju manifestaciju ”Ki će daje hitit avion od karti” koja je bila sastavni dio Mošćeničkog MUF-a, no sigurni smo da ćemo iduće godine na radost naše djece ovo zanimljivo natjecanje u bacanju papirnatih aviona vratiti našoj djeci i mošćeničanima koji su ga i “patentirali” prije nekoliko godina, kazao je Riccardo Staraj.

Dan nakon predstave Ozovaca, pozornost se iz Mošćenica seli u Brseč gdje u sklopu B&D Blues Festivala nastupalu Alba & Leo, Claudio Rudella band iz Italije i The Gamblers iz Vojvodine. U subotu, 30. srpnja, na draškoj rivi na scenu se vraća Mike Sponza iz Italije, Ty Le Blanc Band (feat Zoran Majstorović), a kao predrupa češko i slovački Petra Bornerova trio. Zaključno, u nedjelju 31. srpnja, aktivna će biti ponovo Kosnica u Mošćenicama gdje gostuju Damir Halilić Hal, Riccardo Staraj & Midnight blues band i The Highlanders iz Srbije.

Početkom idućeg mjeseca, točnije u utorak 2. kolovoza, u crkvi Sv. Andrije gostovat će američki Tacoma Symphony Chorus koji broji čak 47 ženskih i muških glasova, ulaz u ckrvu je besplatan, a izvođači jamče vrhunsku izvedbu. Početak koncerta je u 20.30 sati. Dan kasnije, 3. kolovoza u 21 sat na terasi Kuće kulture Betty u Mošćeničkoj Dragi nastavlja se projekt Jazz Nigt, a glavni protagonisti su renomirani glazbenici mlade generacije okupljeni u Majstorović / Šestak / Rupena Trio.

Oni su često surađivali kao “ritam sekcija” u pregršt uspješnih jazz ansambala, a ljubav prema jazz glazbi te improvizaciji spaja i vodi ih do postizanja nadahnute izvedbe. Trio će izvoditi repertoar najljepših jazz standarada s kojima su posebno emocionalno vezani i inspirirani.

– Eto, svega pomalo za svakoga; od bluesa do crkvenog američkog zbora, od kazališta za djecu pa zaključno do jazz trija. Svi koncerti su besplatni, a pokrovitelji su Turistička zajednica i Zajednica Talijana Mošćeničke Drage, kao i Općina. Blues festival ima velik broj sponzora kojima ćemo se zahvaliti na plakatima, banerima te u nekim od sljedećih izvještaja sa kuturnog ljeta Mošćeničke Drage i okolice, kazao je Staraj u ime organizatora.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...