Početna - IZDVOJENO - Ljeto na Ljetnoj, najavljen cijeli program
ljetna
foto: freepix.biz

Ljeto na Ljetnoj, najavljen cijeli program

Ovogodišnji program Ljeto na Ljetnoj obilježit će operne zvjezde svjetskog glasa, atraktivne točke ruskih i kineskih trupa promicatelja nacionalne kulture, zanimljivi pop nastupi vrhunskih domaćih vokala te filmski festivali.

Za otvorenje programa, 4. lipnja, odabran je koncert ”Dobar galas daleko se čuje” čiju zvjezdanu postavu čine vrhunski vokali – Mia Negovetić, Nina Kraljić, Damir Kedžo, Marko Tolja, uz pratnju dvadesetak instrumetalista okupljenih u Olja’zz Orchestra i predvođenih voditeljem Studija Maraton Oljom Dešićem.

LJETO NA LJETNOJ 2016.

Subota, 4. lipnja 2016. u 21.30 sati 

OTVORENJE „LJETA NA LJETNOJ“

DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE

Mia Negovetić, Nina Kraljić, Damir Kedžo, Marko Tolja

Na Ljetnoj pozornici, u subotu 4. lipnja, spektaklom ćemo otvoriti „Ljeto na Ljetnoj“ . Četiri zvijezde čiji se glas daleko čuje, uz domaće i strane hitove, pod zvjezdanim nebom, neće Vas ostaviti ravnodušnima te će vam pomoći da u ljeto uđete s užitkom i smiješkom na licu. Zašto? Zato jer je dobar glas ono što nas zabavlja, pokreće i čini boljima. A što će postići čak četiri savršena glasa? Za Indijance 4 je broj savršenstva, dok u grčkoj mitologiji isti broj predstavlja odličnu organizaciju i odličan ritam. Ovaj magični kvartet će vas upravo u subotu, 4. lipnja u 21:30, dobrim glasom i odličnim ritmovima povesti na korak do savršenstva. Dođite na otvorenje „Ljeta na Ljetnoj“ jer…..dobar glas daleko se čuje!!!

Cijena ulaznice u pretprodaji : 100,00 kn / 80,00 kn 

Cijena ulaznice na dan koncerta: 120,00 kn / 100,00 kn

Nedjelja, 19. lipnja 2016.

FESTIVAL MELODIJE ISTRE I KVARNERA – MIK 2016.

U nedjelju, 19. lipnja opatijska Ljetna pozornica ugostit će MIK-ovsku karavanu nakon Rijeke kao drugi grad domaćin ovogodišnjeg festivala. Nakon opatijske MIK večeri, karavana nastavlja prema Puntu, Kastvu te Umagu.

Cijena ulaznice: 40,00 kn

Utorak, 21. lipnja 2016. u 21.00 sati

EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2016.

Prijenos nogometne utakmice Hrvatska – Španjolska na velikom ekranu male Ljetne pozornice

Srijeda, 29. lipnja 2016. u 21.30 sati, 

Utorak, 12. srpnja 2016. u 21.30 sati, 

Utorak, 9. kolovoza 2016. u 21.00 sati

Koncert – cabaret

CABARET À LA CARTE

Lela Kaplowitz i Karolina Šuša/Elena Brumini (9. kolovoza 2016.)

uz glazbenu pratnju Doriana Cuculića, Dine Ivelje i Sandra Legana

Ljetna pozornica, Opatija

Jeste li za Cabaret à la carte? Cabaret à la carte je cabaret zbog izbora glazbe i atmosfere, à la carte zbog široke ponude glazbenih brojeva od kojih publika odabire najdraže. Na taj način svaka izvedba postaje jedinstvena i različita, a publika je izravno uključena u stvaranje programa. Inovativni koncept Cabaret à la cartea donose renomirani hrvatski umjetnici na polju jazz glazbe i suvremenog plesa. Bogato iskustvo na različitim poljima izvedbenog stvaralaštva otvara mogućnost za ovaj neobičan spoj koji na pozornicu donosi svjež vizualni i glazbeni doživljaj.
U tri izvedbe na Maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji ovi istinski umjetnici zabavit će svoje goste multimedijalnom izvedbom hitova sredine prošlog stoljeća poput I Wanna be Loved by You, Is You Is or Is You Ain’t my Baby, Somewhere over the Rainbow, Singing in the Rain ili Why Don’t You Do Right. Ne propustite ove ljetne delicije….
Dobar tek!

Cijena ulaznice: 50,00 kn

Petak, 1. srpnja 2016. u 21.30 sati 

  1. LIBURNIA JAZZ FESTIVAL

Criss – CROss # Jazz Ex Tempore : SILENT CONCERT

Elvis Stanić – gitara i harmonika / Marko Ramljak – violina (Dalmacija) / Filip Novosel – tambura (Slavonija) / Maasej Kovačević – glasovir (Međimurje) / Tonči Grabušić – bubnjevi / Damjan Grbac – kontrabas (Istra i Kvarner)

Mnogi su se okušali u osuvremenjivanju hrvatske glazbene baštine, ali ono što je učinio Elvis Stanić u svojem novom projektu „Criss – CROss“ s Jazz Ex Tempore Bandom nadilazi mnoga očekivanja. Premijera projekta bit će izvedena na 16. Liburnia Jazz Festivalu u petak, 1. srpnja na Ljetnoj pozornici na jedinstven način u formi Silent Concerta. Silent Concert ili Headphone Concert je jedinstven način slušanja glazbe pri kojem publika putem bežičnih slušalica prisustvuje live izvedbi glazbenika i doživljava glazbu na potpuno nov način, a pritom ima i savršen zvuk na razini studijske snimke. Osim toga, na ovom koncertu neće postojati nikakva barijera između glazbenika i publike, već će glazbenici svirati unutar gledališta, među publikom. Koncert će snimati CMC televizija, a dio materijala bit će iskorišten za videospot projekta.

Subota, 2. srpnja 2016. u 21.30 sati 

  1. LIBURNIA JAZZ FESTIVAL

MARIUS NESET BAND # SCANDINAVIAN JAZZ SUPERNOVA

Marius Neset – saksofon / Anton Eger – bubnjevi / Phil Donkin – kontrabas / Jim Hart – vibrafon, marimba / Ivo Neame – klavir

Marius Neset kombinira Breckerovu snagu i tonsku delikatnost  Jana Garbareka, ali ima i viziju koja ga stavlja u red najznačajnijih novih jazz otkrića svijeta. Kritika i slušatelji ga prozivaju norveškom supernovom, mladom zvijezdom čiju eksploziju upravo promatramo.

Marius Neset i njegovi glazbenici vode slušatelja na putovanje na kojem mu nude povezivanje s najrazličitijim utjecajima, izvanrednom energijom, kreativnošću i povrh svega vrlo originalnim zvukom. Ne propustite europsku suvremenu glazbu 21. stoljeća.

Subota, 9. srpnja 2016.

RETROPATIJA

Četvrtak, 14. srpnja 2016. u 21.30 sati 

Akrobatski spektakl

GOLDEN MOON

Heilongjiang Bingshang Acrobatics and Dance Performance Produce Co., Kina 

Heilongjiang Bingshang Acrobatics & Dance on Ice skupina u trenutku osnivanja 2005. godine, brojila je šezdesetak članova s prosjekom od 18 godina. U tri mjeseca, nakon samo godinu dana treninga, održali su preko sto nastupa na šangajskom Hongkou stadionu gdje ih je pogledalo više od 30 tisuća gledatelja. Nastupali su u Italiji, Rusiji, Francuskoj, Izraelu te na Tajvanu oduševivši više od 160 tisuća ljudi.

Do sada su ostvarili više od petsto nastupa pred nešto više od milijun gledatelja diljem svijeta. Kao jedina umjetnička skupina specijalizirana za akrobatske nastupe na ledu u cijeloj Kini, privukli su pažnju kulturnih krugova, stoga im je 2008. i 2009. godine dodijeljeno Nacionalno priznanje za međunarodno predstavljanje kulturnih vrijednosti i Priznanje za poduzetništvo u kategoriji Kulturnog izvoza postavši tako kineski kulturni brend.

Zbog izuzetno kompliciranih tehničkih uvjeta, nisu u mogućnosti na Ljetnoj pozornici nastupiti na ledu, ali će Vas svejednako oduševiti nevjerojatnim akrobatskim nastupom ispunjenim originalnim kineskim elementima, te u vama izazvati osjećaje uzbuđenja i divljenja.

Cijena ulaznice: 20,00 kn

Srijeda, 20. srpnja 2016. u 21.30 sati 

Festival Opatija, Riječke ljetne noći i HNK Ivan pl. Zajc predstavljaju…

Koncert najpoznatijih opernih arija Verdija, Mozarta, Puccinija, Masseneta:

THE BEST OF OPERA

SUMI JO, sopran i LUCIO GALLO, bariton

Svjetske operne zvijezde pod opatijskim ljetnim nebom uz nastup mladih solista riječke i ljubljanske opere, mezzo-sopranistice Ivane Srbljan i tenora Aljaža Farasina

Orkestar i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci

Dirigent: Tibor Bogányi

Zbog nevjerojatne muzikalnosti, preciznosti i topline glasa, Sumi Jo postala je najtraženija sopranistica generacije, a javnost i struka natječu se u hvalospjevima njenih nastupa u najvažnijim opernim kućama i koncertnim dvoranama diljem svijeta poput milanske Scale ili njujorškog Carnegie Halla i Metropolitana.

Njezin vokal nadilazi domenu klasične glazbe pa je, između ostalog, snimila glazbu za nekoliko filmova, nastupala na turneji s Andreom Bocellijem, pjevala na zatvaranju Olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine, a istakla se i mnogim humanitarnim nastupima.

Lucio Gallo, svjetski cijenjeni bariton i stalni gost vodećih svjetskih opernih kuća, zaljubio se u operu shvativši da je upravo opera najljepši i najkompletniji umjetnički oblik u kojem su glas i pokret jednako važni. Surađuje s najvećim dirigentskim veličinama te uz njih ostvaruje uloge Mozartovih, Rossinijevih i Verdijevih junaka. Nastupao je u Metropolitanu, bečkoj Staatsoperi, milanskoj Scali, londonskoj Royal Operi, a od ove godine, znamenitim lokacijama koje su svjedočile njegovom izvanrednom glasu, pridodat ćemo i opatijsku Ljetnu pozornicu.

Petak, 22. srpnja 2016. u 21.30 sati 

Koncert

TRIBUTE TO FRANK SINATRA

LUCIO GALLO, bariton

u pratnji Claudio Chiara jazz kvinteta

Znate li što je zajedničko Franku Sinatri i Operi? Lucio Gallo, talijanski bariton svjetskog glasa!

Na koncertu jednostavno nazvanom „Tribute to Frank Sinatra“ pratit će ga poznati talijanski jazzist Claudio Chiara i njegov kvintet vrsnih glazbenika: Alessandro Maiorino, Alessandro Minetoo, Fabio Golier i Fulvio Chiara. Lucio Gallo pjevao je od najranijeg djetinjstva, volio je jazz i swing, mrzio je operu. Upravo iz tog razloga, na audiciji za konzervatorij u Torinu pjevao je Sinatrin hit ‘New York, New York’! Mladić koji nije volio operu, naposljetku je postao jedan od najpoznatijih opernih baritona na svijetu. Fly me to the moon, The Way You Look Tonight, My Way, The Lady is a Tramp, samo su neki od hitova koje ćete čuti na koncertu, a nastali su od 1953. do sredine 1960-tih, u periodu Sinatrina najvećeg umjetničkog postignuća i najdubljeg kulturnog utjecaja.

Ovim koncertom Lucio Gallo odaje počast ‘najvećem pjevaču u povijesti američke glazbe’ koji je popularnu glazbu uzdigao na umjetničku razinu!

Četvrtak, 28. srpnja 2016. u 21.30 sati 

Nacionalni folklorni ansambl, Rusija

BERIOZKA

Poslovne tajne su uobičajene u mnogim područjima života, ali u plesu? Kako je moguće da plesači imaju tajni korak, kada njihovu umjetnost mogu vidjeti svi? Ipak, postoji jedan plesni ansambl iz Rusije, ‘Beriozka’, čiju tehniku, ‘lebdeći korak’, nitko ne može otkriti, a glasine kažu da plesači koji im se pridruže, tehniku izvođenja ne smiju otkriti ni vlastitoj obitelji.
Posebnost ovog koraka tijekom kojeg plesačice izgledaju kao da stoje na mjestu dok se pozornica pod njima kreće, u kombinaciji s njihovom izuzetnom ljepotom i gracioznošću, drži publiku diljem svijeta hipnotiziranu preko pola stoljeća. Nacionalni folklorni ansambl ‘Beriozka’ osnovala je 1948. godine koreografkinja Nadezhda Nadezhdina. Od tada, ‘Beriozka’ je u umjetničkim krugovima izvor inspiracije, simbol čistoće i grandioznosti ruske narodne umjetnosti. Nastupili su u više od 80 zemalja, a svojim zaštitnim znakom, ‘lebdećim korakom’ plesačice su prešle preko 47.000 kilometara, više od opsega naše planete i ‘dolebdjele’ do Opatije!

Cijena ulaznice u pretprodaji : 170,00 kn / 130,00 kn 

Cijena ulaznice na dan izvedbe: 200,00 kn / 160,00 kn

Ponedjeljak – subota, 1. – 6. kolovoza 2016.

Međunarodni festival glazbenog dokumentarnog filma

  1. SOLO POSITIVO FILM FESTIVAL

Koncerti:

Ponedjeljak, 1. kolovoza 2016. – Ljetno Kino

Četvrtak, 4. kolovoza 2016. – Filip Šovagović & The Painkillers

Subota, 6. kolovoza 2016. –  Danilo Šerbedžija & Greasballs

Solo Positivo Film Festival i ove godine u Opatiju donosi šest dana filma i glazbe uz brojna događanja u i oko festivala. Kompletan program uskoro će biti objavljen i dostupan na službenim stranicama SPFF festivala. Direkcija festivala i za ovu godinu najavljuje bogat programski sadržaj, a zemlja partner je Italija. Od ove godine u sklopu programa bit će prikazan i presjek svih regionalnih ostvarenja kroz program ‘Regio’n’ Roll’, a u programu „retrospektiva“ filmovi proslavljenog britanskog redatelja JULIENA TEMPLEA.
Izbornik ovogodišnjeg festivala je ugledni njemački redatelj ULI SCHUEPPEL, član Europske filmske akademije te autor kultnog dokumentarnog filma ‘The Road to God Knows Where’.
Cijela manifestacija zasigurno će i ove godine donijeti dašak glamura kulturnim zbivanjima u zemlji, a ljubiteljima sedme umjetnosti priuštiti još jedan nezaboravan filmski i glazbeni doživljaj.

Petak, 12. kolovoza 2016. u 21 sat 

Koncert

GOSPODIN GLAS PJEVA ZA VAS

Jacques Houdek i gosti

Prvi put na velikoj opatijskoj Ljetnoj pozornici, hrvatski ‘The Voice’, Gospodin Glas, Jacques Houdek, umjetnik svjetskog kalibra koji je tijekom svoje bogate petnaestogodišnje karijere upravo glas brendirao kao svoje najjače glazbeno svojstvo. Prihvatite ovaj poziv na jedinstveno glazbeno putovanje jer Jacques će uz pratnju vrhunskih glazbenika i svojih gostiju obogatiti opatijsko glazbeno ljeto i prirediti veličanstven blagdan glazbe koji se ne zaboravlja.

U Opatiji bajnoj, na velikoj Ljetnoj pozornici, Gospodin Glas pjeva samo za Vas…

Cijena ulaznice u pretprodaji : 100,00 kn / 80,00 kn 

Cijena ulaznice na dan koncerta: 120,00 kn / 100,00 kn

Ponedjeljak – petak, 22. – 26. kolovoza 2016.

Festival hrvatskog dokumentarnog filma

LIBURNIA FILM FESTIVAL

Nakon što je proslavio lučicu u Ičićima, koja je posljednjih 13 godina nesebično dijelila svoj pogled na svjetla Kvarnerskog zaljeva s više desetaka tisuća ljubitelja dobrog dokumentarca, najdugovječniji festival hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festival u 14. izdanju preselit će na Ljetnu pozornicu u Opatiju. Od 22. do 26. kolovoza u dva večernja programska bloka ponovno će na LFF-u biti prikazano 20-ak recentnih hrvatskih dokumentaraca, u glavnoj i regionalnoj konkurenciji, te izvan konkurencije filmovi nastali u produkciji partnera festivala, Restarta. Sudeći po broju dosad pristiglih prijava, mogla bi ovo biti rekordna godina!

Nastavlja se i s dobro uhodanom edukacijskom praksom, s radionicom „Prvi put snimam“ za filmske početnike, radionicom „Filmska početnica“ za najmlađe, te s case studyjem hrvatskih dokumentarnih uspješnica. Posljednjeg dana festivala, 26. kolovoza, biti će dodijeljene nagrade za najbolji film u glavnom, ali i regionalnom programu te stručne nagrade za najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka. Publika će također dodijeliti nagradu filmu koji im se najviše svidi, a moći će i novčano nagraditi autora tog filma, po praksi koja je uvedena 2014. godine.  Liburnia Film Festival organiziran je u suradnji s Restartom iz Zagreba i Festivalom Opatija, uz podršku Udruge Delta i Filmaktiva iz Rijeke te međunarodnih partnera, Instituta dokumentarnog filma (IDF), Balkan Documentary Centra i Balkan Documentary Distribution Networka.

Od 5. lipnja do kraja kolovoza 

Redovni kino program na maloj Ljetnoj pozornici

U razdoblju od 5. lipnja pa do kraja kolovoza (a ovisno o vremenu i do polovice rujna) prikazat ćemo sedamdesetak filmskih naslova koji se nalaze u ponudi naših distributera. Trudimo se prikazati najatraktivnije i najsvježije naslove u cilju zadovoljavanja interesa naše publike i gledatelja. Po već uhodanoj praksi, četvrtak je predodređen za premijerne naslove, dok ćemo nedjeljom prikazivati animirane filmove. Cijene ulaznica za filmski program su tradicionalne: 25 kn za redovne , 30 kn za 3D filmove, dok će za premijerne naslove biti potrebno izdvojiti 5 kn više. Filmovi u lipnju i srpnju počinju u 21 i 30, a u kolovozu s prikazivanjem započinjemo pola sata ranije, u 21 sat. Ako nam vrijeme dopusti, rujanski filmovi započinju u 20 i 30.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...