Početna - IZDVOJENO - Lokacije namjenjene za šetnju psima
Foto: web

Lokacije namjenjene za šetnju psima

Temeljem novih odredbi kućni ljubimac na javnoj površini mora biti pod nadzorom, mora biti na povodcu, a ako je pasmina utvrđena kao potencijalno opasna, pas mora imati i brnjicu. Sve vlasnike koji se ne budu pridržavali gradske odluke mogli bi skupo platiti svoj nemar.  Ovim zakonom vođenje pasa u parkovima i na drugim zelenim površinama dozvoljava se isključivo po pješačkim stazama namijenjenim kretanju pješaka. Isto tako, zabranjuje se šetnja pasa po travnjacima, cvjetnjacima i na dječjim igralištima. Trenutno još nisu poznate površine gdje će Grad Rijeka istaknuti svoje znakovlje zabrane dolaska sa psom. Međutim, Grad Rijeka je utvrdio 22 potencijalne lokacije, od kojih bi dvije, na području mjesnih odbora Podvežica i Kozala, trebale biti uređene do kraja godine. Također, na 30-ak lokacija u gradu postavljene su košarice za otpatke s držačem za PVC vrećice. Ovim zakonom nastoji se postići kvalitetniji suživot između onih koji imaju kućne ljubimce i onih građana koji ih nemaju.

Vlasnici kućnih ljubimaca pri svakom njegovom izvođenju na javnu površinu moraju nositi pribor za čišćenje  kojim će očistiti površinu onečišćenu izmetom.  Predviđene su i kazne za pravne osobe to je 5.000 kuna, a za fizičke osobe 500 kuna. Već je dogovoreno da će dva puta mjesečno u suradnji s policijom redari obavljati intezivno nadzor na 50-ak prioritetnih lokacija.

Dakle, sve ove odredbe već postoje kao npr.u Zakonu o zaštiti životinja što dovodi do zaključka da je navedeni dokument izvjesna konkretizacija već postojećih zakonskih odredbi, podebljana novim kaznama, što određeni broj građana veseli dok druge ljuti.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U Sloveniju će se u nekim slučajevima smjeti i bez PCR testa

Prema novoj uredbi slovenske vlade neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu predočiti negativni PCR test, a za ...