Početna - IZDVOJENO - Lovran dobio Ulicu lovora i Park Bogdana Sirotnjaka
lovran
foto: web

Lovran dobio Ulicu lovora i Park Bogdana Sirotnjaka

Odvojak Omladinske ulice u kojemu su izgrađeni POS-ovi stanovi u Lovranu nosit će ime Ulica lovora, a zelena površina park prije hotela Danica imenovat će se kao Park Bogdan Sirotnjak.

Odluka je to koja je donešena na nedavno održanoj sjednici Općinskog vijeća Lovran, a sukladno preporukama komisije za imenovanje javnih površina. Im za park je donešeno jednoglasno do strane svih članova dok je imenovanje Ulice lovora prihvaćeno većinom glasova jer je načelnik Alan Sanković odbio amandmane HSU-a i HDZ-a koji su za ulicu predlagali da zadrži ime Omladinska ulica, odnosno da bude imenovana Ulicom prvog hrvatskog predsjednika doktora Franje Tuđmana.

Bogdan Sirotnjak za svoj je angažman u kulturno-umjetničkim udrugama i drugim društvenim organizacijama bio nagrađen i općinskom nagradom za životno djelo, a park koji će po njemu nositi ime bio je u blizini kuće u kojoj je živio. Njegova obitelj dala je pristanak da se park imenuje njegovim imenom, a predloženo je i da se svečanost postavljanja ploče održi prigodno, povodom rođendana Bogdana Sirotnjaka – 15. listopada.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...