Početna - IZDVOJENO - Lovran slavi blagdan sv. Jurja
lovran 1

Lovran slavi blagdan sv. Jurja

Dani Općine Lovran, koji se slave uvijek u tjednu ili tjednima oko blagdana lovranskog zaštitnika sv. Jurja, donose niz zanimljivih događanja koja su započela već u ponedjeljak Uskršnjim koncertom KUD-a Lovor iz Lovrana.

Nakon današnjeg polaganja vijenaca kod Centralnog križa na lovranskom groblju, program se nastavlja u subotu znanstvenim skupom ”Od mora do mora” o ulozi mora u svakodnevnom životu Lovranaca nekad i danas, koji će se u organizaciji Katedre Čakavskog sabora Lovran održati u hotelu Lovran s početkom u 9 sati.

Istog dana održava se i niz sportskih aktivnosti – u organizaciji SRD Zubatac od 8 sati kreće Kup sv. Jurja, klupsko prvenstvo u svim kategorijama sportskog ribolova, od 9 sati u Društvenom domu Liganj traje Međunarodno boćarski turnir za žene, a u 12 sati počinje trening regata Sv. Juraj za klasu Optimist u organizaciji JK Istra. Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Lovran od 10 do 13 sati pod marunom će održati zdravicu za građanstvo i posjetitelje, a od 16 do 18 stai udruga Ognjišće omogućit će razgledavanje etno-zbirke u Društvenom domu Liganj.

Uz nastavak izložbe i ribolovnog prvenstva u nedjelju, taj će dan obilježiti natjecanje Najbolje spečena domaća vazmena pogača u Društvenom domu Liganj s početkom u 16 sati te koncert uz slobodan ulaz ”Lovranci za Lovrance” u Kinu Sloboda s početkom u 19 sati.

U ponedjeljak, 24. travnja održat će se svečana misa u Crkvi sv. Jurja u 19 sati, a dan kasnije lovranska podružnica UABA-e Liburnije polaganjem vijenaca obilježit će 72. godišnjicu Dana oslobođenja Lovrana.

Nakon jednog dana pauze, u srijedu 26. travnja održat će se 24. tradicionalni turnir ”Sveti Juraj 2017.” na igralištu Lokva, a u četvrtak u 19 sati u galeriji Laurus održat će se predstavljanje knjige Duška Jeličića ”Ne reči nikad rogi ribaru”.

Program će se nastaviti i u prvom tjednu svibnja, pa će se tako u četvrtak, 4. svibnja u 19 sati u Kinu Sloboda održati predstava ”Bjutiful Merika!” uz slobodan ulaz, a petak 5. svibnja bit će Lovranski dječji dan, dok će program zaključiti koncert KUD-a Rusina i Ukrajinaca Rušnjak u 20 sati u Kinu Sloboda.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Odluka o održavanju nastave u srednjim i osnovnim školama PGŽ

Prema Odluci, od 1. veljače 2021. – 12. veljače 2021. godine u osnovnim školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač nastava ...