Početna - IZDVOJENO - Lovran slavi jubilej, 100 godina maškarane tradicije!
Lovran karnevalska povorka

Lovran slavi jubilej, 100 godina maškarane tradicije!

Ove će godine Pust u Lovranu biti još veseliji, još šareniji i još veći jer slavi se velika okrugla obljetnica, 100 godina maškarane tradicije!

Kako bi svi mogli doživjeti stogodišnju obljetnicu i osjetiti važnost i posvećenost Lovrana petom godišnjem dobu, pripremljena je i izložba starih fotografija pod nazivom ”Kako se nekad maškarano” čije je otvorenje najavljeno za utorak, 17. siječnja u 18 sati u Galeriji Laurus. Kako Antonja znači i početak samog Pusta, tako će se sat vremena prije toga na Trgu Slobode pred galerijom održati i svečano otvorenje karneveala uz podizanje Pusta i karnevalske zastave.

Program karnevala nastavit će se u petak, 27. siječnja kada će se ponovo podsjetiti na povijest maškara u Lovranu, prikazivanjem amaterskih filmova nekadašnjih karnevalskih događanja našeg kraja, i to u Galeriji Laurus u 18 sati. Isti će se događaj ponoviti i tjedan dana kasnije, na istome mjestu u isto vrijeme.

U subotu, 11. veljače u 11 sati održava se 16. Zubijada, tradicionalno natjecanje u ribolovu pod maskama, a u četvrtak, 16. veljače u 18 sati restoran Kvarener ugostit će sastanak voditelja maškaranih grupa. Centralni datum karnevala je nedjelja, 19. veljače, kada se s početkom u 14 sati, na ruti od hotela Excelsior do mula održava velika Međunarodna maškarana povorka.

Djeca će na svoje doći krajem tog tjedna – u petak, 24. veljače u 16 sati u Domu Liganj održava se dječja maškarana reduta, a dan kasnije u restoranu Kvarner, u isto vrijeme počinje dječja maskirana zabava. U večernjim satima istog dana u Kvarneru se održava i maskirani ples.

Nedjelja, 26. veljače je u Lovranu ”jajarski dan”, kada se u naseljima Školarevo i Oprič pobiraju jaja po staroj tradiciji karnevalskih grupa Lovranšćine, a Pust će završiti u srijedu, 1. ožujka, na Pepelnicu kada se tradicionalno pali Pust.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas započinju radovi u Ulici 9. rujna

Obavještavamo o interventnim radovima na prekopu ceste i ugradnji vodolovne rešetke koji će se odvijati od 20. do 27. siječnja 2022. ...