Početna - IZDVOJENO - U Lovran stiže City Games- osvježena inačica Jadranskih susreta
jadranske igre
foto: Jadranske igre

U Lovran stiže City Games- osvježena inačica Jadranskih susreta

Cjelodnevna sportska zabava stiže u Lovran, točnije na mul 17. lipnja i to sportske igre ”City Games”. Radi se o osvježenaoj i moderniziranoj inačici Jadranskih susreta.

Radi se o manifestaciji čija je osnova natjecanje između gradova, općina i mjesta, i koja traje od 5. lipnja do 3. rujna. Natjecateljski dio programa čini 5 natjecateljskih disciplina u kojima nastupa 6 ekipa po 8 natjecatelja ili 4 natjecateljske discipline u kojima nastupa 8 ekipa po 8 natjecatelja. Timovi predstavljaju okolna mjesta, a moraju imati minimalno tri osobe ženskog spola.

Discipline u kojima se ekipe natjecu igre su s tradicionalnom tematikom, kao što su nošenje kašeta, lov na pršut, morska alka, veslanje i još toga, a najbolje momčadi ostvaruju pravo sudjelovanja na završnicama natjecanja. Na završnicama sedme sezone City Games-a sudjelovat će 12 zemalja iz Europe, a turneja traje ukupno 100 dana.

Više informacija o samim igrama dostupno je na njihovim službenim stranicama, a prijavnice za lovransko natjecanje nalaze se na općinskim internetskim stranicama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...