Početna - IZDVOJENO - Lovran: Uskoro useljenje u POS-ove stambene zgrade
omladinska
Foto: Daniela Brković

Lovran: Uskoro useljenje u POS-ove stambene zgrade

Anka Mrak-Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja  jučer je u Lovranu u Omladinskoj ulici obilježila završetak gradnje dviju zgrada sa 16 stanova. Zgrade su izgrađene u Programu poticane stanogradnje. Svečanom obilježavanju završetka gradnje uz ministricu Anku Mrak-Taritaš prisustvovali su načelnik općine Lovran Alan Sanković i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj.

U dva dvojna objekta sa 16 stanova uskoro će useliti obitelji koje više desetaka godina čekaju svoj dom. 4 stana s liste su kupljena dok će ostatak obitelji za 12 stanova sklopiti ugovor o najmu s Općinom Lovran te potom useliti u stanove veličine od 44 do 82 kvadrata.

Radovi su započeli 11. ožujka 2014. a izvodila ih je tvrtka Novotehna d.d. iz Rijeke, projekt je izradila tvrtka INO-ARH d.o.o. iz Opatije a stručni je nadzor obavljala tvrtka Jurcon projekt d.o.o. iz Zagreba. Ukupna vrijednost investicije iznosi 9,5 milijuna kuna od toga su poticajna sredstva Države 1,8 milijuna kuna. Cijena stana po m2 iznosi 1.049,77 eura.

Općina Lovran iskazala je interes za daljnju izgradnju stanova POS-a te su u tijeku razgovori i pripremne aktivnosti za početak realizacije Programa na nekoj novoj lokaciji u Lovranu.

Program POS-a najsigurniji je i financijski najpovoljniji način kupnje stana. Prosječna kamata je oko 3,9 posto na rok otplate od 30 + 1 godina počeka bez jamaca. Nakon izmjena Zakona o društveno poticanoj stanogradnji iz ožujka 2015. kamata za dio kredita koji se otplaćuje APN-u je fiksna i smanjena je s 5 na 3 posto, a za vrijeme počeka otplate (do podmirenja duga banci) kamata je također fiksna i smanjena je s 2 na 1 %.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu David Milinovich iz Jurdana osvojio 1. mjesto

Iako pod posebnim uvjetima održano je Prvenstvo Hrvatske u Karateu za kadete, juniore i U 21 održano u dvorani mladosti ...