Početna - IZDVOJENO - U lovransku gradsku plažu ulaže se 700 tisuća kuna

U lovransku gradsku plažu ulaže se 700 tisuća kuna

Do početka iduće kupališne sezone, lovransko »gradsko kupalište«, odnosno plaža »Kvarner« ispod hostela »Link« trebalo bi osvanuti u novom ruhu, te biti daleko uređenije no što je to bilo tijekom dosadašnjih ljeta. Naime, prema informacijama dobivenim od nadležnih u Općini Lovran, upravo je započela velika zajednička investicija Ministarstva turizma, Primorsko-goranske županije i Općine Lovran »teška« čak 700.000 kuna. Tijekom opsežne investicije, popravit će se kompletan betonski plato i ulazi u more koji su do sada bili često na meti kritika kupača, piše Novi list.

 Kupalište će se »dohraniti«, invalidima će se omogućiti pristup do mora, a mnoge će razveseliti i vijest da će se urediti dječje igralište, pa će ovo do iduće sezone »sunca i kupanja«, ako se obistine svi zacrtani planovi biti jedna »posve nova plaža«. Osim svega navedenog, kupalište će dobiti i pozornicu za večernje koncerte i različite aktivnosti, pa će tako Lovran pored sadržajnijih kupališnih mogućnosti imati i više prilike za organizaciju zabave za turiste i domaće stanovništvo.

Kako doznaje Novi list, Primorsko-goranska županija će raspisati natječaj za dodjelu koncesije na obnovljenom kupalištu, te će od iduće kupališne sezone kupalište »Kvarner« imati novog koncesionara. Naime, s obzirom na to da se kupališta nalaze na pomorskom dobru, njihovo je uređenje, ali i gospodarenje nad njima bilo otežano, a s obzirom na to da se nalaze i u zaštićenom obalnom pojasu, sve što se ulaže treba biti usklađeno s mišljenjima konzervatora, pa je i u tom smislu put do »idealnih plaža« prilično kompliciran i dugačak. Primjerice, na drugoj vrlo poznatoj lovranskoj plaži »Peharovo« u ovom trenutku upis u pomorsko dobro još nije gotov, što otežava situaciju i daljnja ulaganja.

Kada j, pak, o »kraljici plaža« Medveji riječ, dok se još očekuje raspetljavanje pravnog »klupka« na relaciji LRH – Hemingway – PGŽ, Općina Lovran je uložila novac u infrastrukturu, pa je tako popravljena cesta prema muliću, te je postavljena web kamera i na plaži omogućen besplatan wi-fi.

Kraj dječjeg igrališta Cipera, također u zoni kraj samog mora i lungomara, uskoro će u funkciju biti stavljen i vrlo atraktivan sadržaj za zdrav život odraslih. Ovdje će se naime formirati druga lovranska fitness zona na otvorenom.

Naime, kako saznaje Novi list u Općini Lovran, sprave za fitness park su stigle i njihova je montaža pri kraju, a neke od sprava su još u dolasku. Bit će ovo, nakon prvog takvog vježbališta za sve uzraste, već drugi ovakav »kantunić« kojega uz domaće ljude hvale i turisti. Tako će se valorizirati dio Lovrana uz more, a u Općini razmišljaju i o tome da se u blizini u dogledno vrijeme otvori i javni wc.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...