Početna - IZDVOJENO - LRH ne odustaje od otpuštanja
Hotel Kvarner
Foto: Afs Franjo Slavić

LRH ne odustaje od otpuštanja

Nije postignut dogovor na sastanku poslodavca Liburnia Riviera Hotela d.d. (LRH), predstavnika većinskog Sindikata Istre i Kvarnera (SIK), Samostalnog sindikata turizma i usluga (STUH) te Radničkog vijeća.

LRH ne odstupa od programa zbrinjavanja 87 zaposlenika. Budući da plana prekvalifikacije nema, to znači otkaz svima iz programa, izjavila je večeras Hini voditeljica kvarnerskog ureda SIK-a Marina Cvitić.

Cvitić je nakon sastanka u telefonskoj izjavi Hini rekla kako LRH, koji je u većinskom vlasništvu SN Holdinga, dobro posluje, povećao je profit te nije u financijskim teškoćama zbog kojih bi tvrtka trebala otpuštati zaposlene.

Izgleda da je riječ o gladi vlasnika za još većom dobiti, naglasila je sindikalistica Cvitić, dodavši kako očito nije bilo dovoljno to što je broj zaposlenih od ulaska SN Holdinga u LRH prepolovljen.

Cvitić je rekla i da je zabrinjavajuće što se Grad Opatija i gradonačelnik Ivo Dujmić još nisu očitovali o namjerama poslodavca u LRH, istaknuvši kako bi se gradska uprava trebala oglasiti i da nije suvlasnik LRH, a jest.

U LRH sada su zaposlene 404 osobe, a po riječima sindikalistice Cvitić, do kraja mjeseca sporazumno odlazi oko 80 ljudi. Prema programu zbrinjavanja o kojem se raspravljalo, iz te hotelske tvrtke trebalo bi otići još 87 radnika.

Poduzet će sve zakonom propisane aktivnosti u namjeri da ospori bilo kakav program zbrinjavanja viška radnika u Liburnia Riviera Hotelima jer za to ne postoje zakonske pretpostavke, a Zavod za zapošljavanje pozvati da sukladno svojim ovlastima odbije navedeni program, rekao je danas u Rijeci predsjednik SIK-a Bruno Bulić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...