Početna - IZDVOJENO - LRH prodaje pet vila u Opatiji, Lovranu i Medveji
Liburnia Riviera Hoteli

LRH prodaje pet vila u Opatiji, Lovranu i Medveji

Tvrtka Liburnia Riviera Hoteli (LRH) objavila je poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekoliko nekretnina u vlasništvu te tvrtke – pet vila u Opatiji, Lovranu i Medveji, tri razvojna projekta u Lovranu te još tri poslovna prostora na liburnijskom području.

Na prodaju je ponuđena vila Zagreb u središtu Opatije, lovranske vile Danica, Lauriana i Zagreb te vila Medveja u Medveji.

Riječ je o kućama s dvorištem ili okućnicom izgrađenima u prvoj polovici 20-tog stoljeća, u blizini mora.

Od razvojnih projekata ponuđeni su “Bungalovi i zemljište uz vilu Magnolija” u Lovranu, odnosno zemljište na kojem su izgrađeni manja stambena zgrada i četiri bungalova. Na tom području, prema prostorno-planskoj dokumetaciji, određena je zona turističke namjene i predviđena izgradnja hotela maksimalnog kapaciteta 200 ležajeva, uz minimalnu kategoriju od tri zvjezdice.

LRH traži kupce za još dva projekta na lovranskom području, “Kompleks Splendid”, zemljište s tri samostojeća objekta – hotelom Splendid, vilom Fani i depandansom hotela u zoni turističke namjene, te projekt “Vila Marina”, vila u poslovno stambenoj, tj. pretežito stambenoj zoni.

Potencijalnim kupcima ponuđena su i tri poslovna prostora – bivša središnja praonica u Lovranu te po jedan poslovni prostor u Medveji i Opatiji.

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju fizičke i pravne osobe u Hrvatskoj, ponude mogu podnijeti najkasnije do 1. listopada, do 14 sati, a kriterij za odabir najpovoljnije ponude je najviša ponuđena cijena, stoji pozivu iz LRH.

LRH na području Opatijske rivijere objedinjuje 15 hotela, autokamp i nekoliko vila.
Najveći pojedinačni dioničar LRH je SN Holding koji ima 61,85 posto dionica, Nova Liburnija ima 25 posto plus jednu dionicu (riječ je o tvrtki koja upravlja kontrolnim paketom dionica LRH koje su u vlasništvu grada Opatije te općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga), mali dioničari 9,42 posto te CERP 3,73 posto dionica.
LRH je pak najveći, 93,26-postotni dioničar u Hotelima Cavtat, a koji u stopostotnom vlasništvu imaju tvrtku Hoteli Metropol iz Portoroža.

Potkraj kolovoza Glavna skupština LRH prihvatila je plan podjele LRH i izdvajanje nove tvrtke LRH Hoteli Cavtat nakon čega LRH nastavlja upravljati liburnijskim hotelima, a LRH Hoteli Cavtat hotelima u Cavtatu i Portorožu.

Izvor: Hina

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...