Početna - IZDVOJENO - Lucija radi u dječjem vrtiću
Foto:web

Lucija radi u dječjem vrtiću

Među rijetkima  u Hrvatskoj sa Downovim sindromom  koji su završili školovanje,  je i  Lucija Munđar (19)  iz Šenkovca ,  koja je kvalificirana pomoćna  kuharica i  slastičarka,  a njena posebnost  je što je Lucija  prva  u međimurskoj županiji  koja  pomaže u lokalnoj zajednici.

Poslije završenog školovanja , kada su izostale sve obaveze, Lucijina mama je osmislila način kako Luciji produžiti aktivnost. Pomaganje u vrtiću. Tako je Lucija prije  dva mjeseca počela   volontirati  kao pomoćna kuharica u dječjem vrtiću  “Vrapčić”  u  Šenkovcu   kraj Čakovca. Birokratske zavrzlame  oko njenog volontiranja,  jer Lucija nije radno sposobna, riješene su na način, da je vonlonterski ugovor potpisan između vrtića i Lucijinih roditelja.

U vrtiću kažu kako su  oduševljeni što je Lucija sa njima te  preporučuju  i drugim poslodavcima da pomognu ljudima kojima je potrebna socijalna inkluzija.

– Jako mi je lijepo ovdje i uopće mi nije naporno. Najviše volim kuhati juhe, krumpir i meso, a posebno mi dobro idu kolači koje često i rado pečem – priča Lucija.

Omiljena jela ipak smije pripremati samo kod kuće,  jer njezin ugovor u vrtiću joj to ne omogućuje.

Primjer kako nema prepreka ako se aktivno i zajednica uključi u prihvaćanje osoba sa posebnim potrebama.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) 2. Liburnija Cup donosi nova košarkaška uzbuđenja u Opatiji

Ovog vikenda u Sportskoj dvorani Marino Cvetković igra se 2. Liburna Kup u košarci, najavili su predstavnik organizatora Robert Bobo ...