Početna - GOSPODARSTVO - Lučka uprava kreće s naplatom parkiranja na mulu u Opatiji

Lučka uprava kreće s naplatom parkiranja na mulu u Opatiji

Ravnatelj Lučke uprave u Opatiji, Fernando Kirigin, u petak, 29. lipnja, održao je konferenciju za medije na kojoj je najavio kako od ponedjeljka, 02. srpnja, započinje ponovna naplata parkiranja na području mula, koji je proteklih mjeseci bio zona besplatnog parkiranja zbog pravnih regulativa.

Cijena parkiranja bit će 10 kuna po satu, a bitno je napomenuti kako na mulu neće vrijediti tzv. besplatni sat parkiranja za stanovnike Opatije kao na parkirališnim površinama kojima upravlja gradska tvrtka Opatija 21. Na platou vaterpolo igrališta u Voloskom i dalje neće biti naplate parkiranja.

Lučka uprava time se povodom oglasila priopćenjem za medije koje prenosimo u cijelosti:

“Odlukom o davanju suglasnosti Vlade Republike Hrvatske na Odluku Županijske skupštine Primorsko-goranske županije o izmjenama Odluke o utvrđivanju lučkog područja objavljenom u Narodnim novinama 27. lipnja 2018. godine okončan je višemjesečni postupak proširenja lučkog područja luke Opatija. Time je iz područja luke Opatija izdvojena luka posebne namjene – sportska lučica i uz pomoć Županijske lučke uprave Opatija – Lovran – Mošćenička Draga do pred sam kraj doveden postupak rješavanja višegodišnjeg problema opatijskih jedriličara. Taj dio luke više nije pod ingerencijom Lučke uprave nego će za njega po kraćem postupku utvrđivanja područja sportske lučice Primorsko-goranska županija raspisati nadmetanje za davanje koncesije.

Također istom Odlukom je prošireno lučko područje na prostor parkirališta u opatijskoj luci čime su stvoreni uvjeti za ponovno uvođenje reda u promet u mirovanju naplatom parkiranja koja kreće s ponedjeljkom 02. srpnja 2018. godine. Kako sada uz gradsku tvrtku Opatija 21 d.o.o. koja na cijelom području Grada Opatije vrši naplatu parkiranja će naplatu parkiranja u opatijskoj luci privremeno do raspisivanja nadmetanja za davanje koncesije za organiziranje i naplatu parkiranja vršiti  Županijska lučka uprava Opatija – Lovran – Mošćenička Draga nastojali smo maksimalno uskladiti cjenovnu politiku. Tako smo po pitanju cijena parkiranja, vremena naplate, sezone ljeto – zima uskladili naš cjenik s cijenama opatijske nulte zone koje vladaju u okruženju kako se ne bi zbunjivali korisnici parkiranja.

luop

Čak smo i iznajmili parkirni automat u cilju unificiranosti od tvrtke koja je nabavila i opslužuje parkirne aparate na cijelom području Grada Opatije. S obzirom da je vršenje organizacije i naplate parkiranja od strane Županijske lučke uprave Opatija – Lovran – Mošćenička Draga do završetka postupka nadmetanja za davanje koncesije za organizaciju i naplatu parkiranja privremenog karaktera i radi vrlo kratkog perioda pripreme za uspostavu parkiranja u opatijskoj luci neće biti mogućnosti plaćanja parkiranja SMS-om niti će biti moguće plaćanje t.zv prepaid sistemom.

Po pitanju uvođenja parkiranja na djelu platoa uz vaterpolo igralište u Voloskom koji se nalazi u lučkom području dobili smo negativno stručno mišljenje prometnog vještaka. Da bi se uvela naplata parkiranja na navedenom području potrebno je u funkciju naplate parkiranja staviti kao do sada cijeli plato, a ne samo 1/3 platoa koja se nalazi u lučkom području kako bi se dobilo prihvatljivo prometno rješenje. To znači da će uvođenje reda na platou uz vaterpolo igralište u Voloskom morati pričekati budućeg koncesionara koji će zajedno s Gradom Opatija koji gospodari s 2/3 navedenog platoa zajednički uspostaviti naplatu i uvesti red na tom području.

Ovom prilikom bi se zahvalio svim institucijama, a posebno Policiji na suglasnostima koje su dane u svega nekoliko dana kako bi mogli krenuti s uvođenjem reda na prošireni dio lučkog područja u opatijskoj luci”, navodi se u priopćenju koje potpisuje Kirigin.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Preuređenje trga i šetnice u Iki

Gradu Opatiji odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.112.375,00 kuna za „Interpretaciju 300 let škvera va Ike“. Sredstva je ...