Početna - IZDVOJENO - Lučka uprava Rijeka oživljava kompleks Torpeda

Lučka uprava Rijeka oživljava kompleks Torpeda

Revitalizacija dijela prostora nekadašnjeg Torpeda kojim upravlja Lučka uprava Rijeka pomalo je u sjeni velikih infrastrukturnih projekata u riječkoj luci, iako je riječ o vraćanju u život jednog od najvažnijih i najatraktivnijih prostora riječke industrije, smještenog uz more, praktički u samom centru grada.
Lučka uprava Rijeka raspolaže s desetak tisuća kvadratnih metara poslovnih prostora u lučici kompleksa Torpedo, a kompletan je prostor stavljen u funkciju, sklapanjem uglavnom dugoročnih ugovora sa zakupcima.
Ukupno je čak sedamnaest poslovnih subjekata smješteno u ovim prostorima koji su prije samo tri godine bili slabo iskorišteni, da bi od 2018. godine do danas njihova popunjenost dosegla sto posto. Pri tom se, u okviru uređenja poslovnih prostora, strogo poštuju zahtjevi Konzervatorskog odjela, budući da je čitav prostor pod zaštitom kao industrijska i arhitektonska baština Rijeke.
“U tijeku stečaja Torpeda Lučka uprava je iskazala interes za kupovinom dijela nekretnina, onih koje su izravno povezane s lučkim područjem. To je i realizirano 2003. godine, kada je kupljeno ovih oko deset tisuća kvadrata u zgradama smještenima oko lučice i uz obalu”, kaže Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...