Početna - IZDVOJENO - Ludi party pod najvećom disco kuglom vrhunac Retropatije
retrodisco
web

Ludi party pod najvećom disco kuglom vrhunac Retropatije

Razuzdane osamdesete godine prošlog stoljeća, vrijeme vrhunca popularnosti disco glazbe, ali i doba stvaranja nekih od najvećih rockerskih hitova svih vremena ponovo će zaživjeti u Opatiji u subotu, 11. srpnja, zahvaljujući manifestaciji RetrOpatija što će se održati u sklopu već tradicionalnog hommage-a slavnim vremenima opatijske povijesti – programa Golden Opatija, priopćeno je iz TZ grada Opatije.

Dugo očekivana „groznica subotnje večeri“ zahvatit će Ljetnu pozornicu gdje će pod najvećom disko-kuglom i pred nepreglednim plesnim podijem u 23 sata ludi party „Crazy 80’s“ zavrtiti DJ Luca Montecchi i Global Disco. Program u kojem će najslavnije hitove „disco ere“ s vinilskih ploča uživo pratiti vokalisti bit će vrhunac uzbudljivog putovanja kroz povijest hrvatske i svjetske glazbe koje će započeti već od 19 sati koncertom „60 godina Rock’n’rolla“ u izvođenju Puhačkog orkestra Fužine u opatijskoj luci. Istovremeno, publika će pred Švicarskom kućom Hrvatskog muzeja turizma moći doživjeti ex tempore pod nazivom „Opatija očima umjetnika“. Predstavit će se umjetnici različitih generacija i izričajnih stilova iz Opatije i okolice, među kojima su renomirani umjetnici poput Gorana Štimca, Borisa Kačića, Saše Jantoleka, Darije Žmak Kunić, Damira Steinfla, Claudija Franka, Istoga Žorža, Zdravka Kopasa, zatim, Jasne Skorup Krneta, Ede Mihovilić te Melite Sorola, Radovana Kunića i Vedrana Ružića. Predstavit će se i studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci: Tanja Prodan, Lorena Žuvić, Gloria Dragičević i Bruna Tomšić. Umjetnici će stvarati svoja djela ‘na licu mjesta’ a bit će izložene i ponuđene na prodaju ranije nastale slike, skulpture, fotografije i ilustracije. Za sve zainteresirane organiziran je i besplatan razgled Švicarske kuće u pratnji kustosa u 19, 20 i 21 sat.

Samo nekoliko koraka dalje, u Parku Angiolina DJ Šajeta prizvat će 60-te godine uz zvuke Twist & Rock’n’Roll-a, a u 22 sata na stepenicama ispred Ville Angioline, na koncertu „Tribute to Ivo Robić“ najpoznatije evergrine slavnog hrvatskog skladatelja i pjevača izvest će Mario Lipovšek Battifiaca. Publiku će kroz program voditi Karmela Vukov Colić.

Uz ove programe na otvorenom, u sklopu manifestacije RetrOpatija održat će se još i tri zanimljiva događanja u organizaciji opatijskih hotela i noćnih pubova – od 20 do 23 sata u hotelu Royal trajat će ”Candy’s: Movie Night”, u Hotelu Milenij od 21 do 23 sata ”70’s & 80’s Teddy Lion Selection”, a u Old School Pubu od 23 do 02 sata ”Rock & Roll Night” uz Dinu Jelušića. Ulaz na sve programe je slobodan.

Tjedan dana nakon RetrOpatije, prve manifestacije u sklopu programa Golden Opatija, održat će se i drugi dio šetnje kroz opatijsku povijest, uz Carski grad koji će evocirati uspomene s prijelaza stoljeća, stoji na kraju priopćenja opatijskog TZ-a.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...