Početna - IZDVOJENO - Luksuzna lovranska Villa Adria otvara se u travnju
lovran lovran
foto: lovranlovran.com

Luksuzna lovranska Villa Adria otvara se u travnju

Novi vlasnik Ville Lauriane u Lovranu, ugostitelj Bashkim Kasapolli koji je prošle godine kupio objekt na iznimnoj lokaciji od Liburnia Riviera Hotela, već do travnja iduće godine želi otvoriti preuređeni objekt, te u luksuznom restoranu u kojem će, kako kaže, biti ribljih, ali i mesnih specijaliteta, ugostiti prve goste. Lijepa vila iz 1933. godine, zbog niza nepovoljnih okolnosti čitav je niz godina propadala, a pokušaji LRH da je iznajmi odnosno proda nisu uspijevali, što je kvarilo turistički imidž “gradića malog”.

No, dok su se svi koji prolaze glavnom prometnicom, ili u šetnji prema mulu zgražali zbog izgleda nekad reprezentativnog objekta svedenog na tako niske grane da se već počeo urušavati, lokalne vlasti i turistička privreda Lovrana, problem su godinama pokušavali riješiti razgovorima i pisanjem na adrese nadležnih. I nakon godina stagnacije, otkada je vila završila u privatnim rukama, stvari su se konačno počele kretati u pozitivnom smjeru, piše Novi list.

Otvoreno je gradilište, započela je intenzivna obnova objekta koja traje posljednja četiri mjeseca, a kako nam je na licu mjesta objasnio Kasapolli, da bi se uspio uhvatiti zacrtani rok i na vrijeme ovu investiciju dovesti do kraja, slijedi još puno svakodnevnog rada.

– Vratit ćemo bivšoj Villi Lauriani njezino povijesno ime, tako da će sada nositi naziv Villa Adria. U njoj će biti veliki restoran, ali će se nuditi i mogućnost smještaja u nekoliko soba i apartmana. Sve u svemu, Lovran će dobiti jedno novo mjesto za turizam i ugostiteljstvo, a posebnost će biti i vrlo velika terasa odmah kraj mora. U planu je da se na toj terasi tijekom ljeta između ostaloga organiziraju i plesne zabave, tako da se »plesnjaci« konačno vrate u Lovran.

Ako sve bude išlo kako treba i kako priželjkujem, vjerujem da će otvorenje Ville Adrije biti u travnju iduće godine. Radimo non-stop već više mjeseci, a nastavljamo i dalje bez odmora, jer još je puno posla pred nama. Optimističan sam, jer ovo je za mene najljepši dio Lovrana koji je doslovce trunuo više od 20 godina, ali dolaze bolji dani, ispričao je Kasapolli.

Kaže da je investicija vrlo zahtjevna, jer zbog blizine mora bilo je na njezinom početku puno nepredvidivih okolnosti, pa je najprije trebalo cijelo gradilište zaštititi od utjecaja mora i vlage, te spriječiti »klizanje« prema moru. Također, obnova starih objekata stoji puno više nego kada se grade potpuno nove zgrade, uslijed čega će se u ovaj posao, procjenjuje Kasapolli, utrošiti približno 2 milijuna eura.

Osim samog vanjskog izgleda Ville Adria, njezin vlasnik kaže i da će posebnu pažnju pridati interijeru, pa će budući gosti moći uživati u lijepo uređenom prostoru.

Inače, Kasapolli je već radio u ugostiteljstvu na ovim prostorima, a zatim je 1995. otišao u Češku, gdje se nastavio baviti restoraterstvom i turizmom. U Karlovym Varyma postao je vlasnik hotela i nekoliko uglednih restorana, no kako nam je potvrdio »velika želja mu je bila vratiti se u Lovran«, te se i ovdje uključiti u svijet ugostiteljstva i turizma.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Grad Kastav domaćin Nacionalne izložbe mladih inovatora

Nacionalna izložba mladih inovatora ”Mladi@inovacije 2022.” održat će se od 22. do 24. rujna u školsko-sportskoj dvorani ”Matija Katalinić” u ...