Početna - IZDVOJENO - Mađari odgovorili Milanoviću: “Mađarska i Mađari uvijek su se prema svojim hrvatskim susjedima odnosili s poštovanjem”
milanović
web

Mađari odgovorili Milanoviću: “Mađarska i Mađari uvijek su se prema svojim hrvatskim susjedima odnosili s poštovanjem”

Mađarska vladajuća stranka Fidesz priopćila je da su izjave hrvatskog premijera Zorana Milanovića o Mađarskoj i o mađarskom premijeru posljedica njegove zabrinutosti ishodom predstojećih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj. Stranka Fidesz navodi da Milanovićeve riječi imaju malo veze s činjenicama.

Podsjetimo, Milanović je u petak u intervjuu za Media servis kritizirao Mađarsku i njezina premijera. Mađarsku je pritom nazvao “slijepim crijevom” Europe, a Viktora Orbana političarem koji je “bio aktivni komunist, pa liberal, svašta nešto…”.

Čelnik Fidesza Lajos Kosa rekao je da je hrvatski premijer pomiješao mađarsku granicu s bivšom ‘Željeznom zavjesom’. Kosa je dodao da je ‘Željezna zavjesa’ sprječavala Mađare da napuštaju zemlju, a tražitelji azila danas mogu ući u Mađarsku na legalnim prijelazima duž granice.

Kosa napominje da dok se hrvatski plan prihvata izbjeglica “raspao”, Mađarska registrira svakog tko uđe u zemlju i šalje podatke u europski registar. Milanovićevu usporedbu mađarske države sa dijelovima tijela, odnosno sa slijepim crijevom, Kosa smatra “nepristojnom”.

 – Mađarska i Mađari uvijek su se prema svojim hrvatskim susjedima odnosili s poštovanjem – zaključio je Kosa.
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...