Početna - ZABAVA - Mali zimski detox
voda limun

Mali zimski detox

Poznato je kako se naše tijelo stalno rješava toksina tako da slobodno možete stalno govoriti da ste na “detoxu”, ali uvijek možete i pomoči i tako još više potaknuti  prirodne procese u tijelu s nekoliko malih taktika.

Nekoliko malih promjena može dugoročno poboljšati zdravlje, a u nastavku pročitajte neke od prijedloga.

1. PRAVILNO SE HIDRATIZIRAJTE – Polako konzumiranje vode kroz dan dopušta vašem tijelu da najbolje iskoristi ovaj eliksir prirode u svoju korist, stoga pijte vodu i između obroka. Mayo klinika preporučuje dozu od devet čaša vode dnevno za žene i 11 čaša za muškarce, ali naravno, puno toga utječe na hidrataciju. Ako vježbate, pijete puno kofeina ili planirate provesti dan na suncu – svakako povećajte unos vode. Prednosti vode za naš organizam su beskrajne: detoksikacija, gubitak težine, smanjen osjećaj slabosti, prevencija glavobolje te bolja probava.

2. PIJTE “PAMETNIJU” VODU – Voda s limunom odlična je zamjena za sokove. Limuni se, iako po prirodi kiseli, u našem tijelu pretvaraju u alkaloide. Preporučujemo da ujutro na tašte popijete toplu ili mlaku vodu s limunom koja će vaše tijelo hidratizirati i pritom pročistiti jetru.

3. DODAJTE KOKOSOVO ULJE – Započnite ili završite dan žlicom kokosovog ulja. Poznato je po tome da ubrzava metabolizam i regulira rast Candide u tijelu, a odlično je i u kavi, čaju ili smoothieju.

4. POSTITE 12 SATI – Najidealnije bi bilo da između večere i doručka postite punih 12 sati. Prvih 6-8 sati nakon večere vaše je tijelo usredotočeno na probavljanje hrane, a posljednja četiri posvećuje se čišćenju organizma te je upravo to vrijeme najučinkovitije za sagorijevanje masnoća.

5. SPAVAJTE U POTPUNOME MRAKU – Velika većina nas nije ni svjesna svih predivnih pogodnosti sna i, nažalost, ne iskorištavamo ga dovoljno. Investirajte u tamne zavjese i zaustavite jutarnje svijetlo koje vas budi (uključujući i uličnu rasvjetu, mobitel ili TV). Prednosti sna su: reguliranje hormona, suzbijanje apetita, ublažavanje razine stresa, snižavanje stupnja depresije, poticanje kreativnosti te poboljšanje pamćenja i sveukupnog pozitivnog pogleda na život.

6. PROBAJTE SUHO ČETKANJE KOŽE – Samo odvojite nekoliko minuta kako biste očetkali kožu ili ujutro ili uvečer (najbolje bi bilo prije tuširanja) te riješili kožu odumrlih stanica i dozvolili joj da slobodno diše. Također, na ovakav način stimulirate protok krvi u tijelu te pojačavate limfnu drenažu koja potencijalno može reducirati celulit.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Dobrovoljno darivanje krvi u Matuljima

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi, 26.03.2021. od 10 do 17:30 sati u prostorijama Hangara u MatuljimaJer dar života u vašoj je ...