Početna - IZDVOJENO - Mamić Ostojiću: Vi ste jedan lažov!
mamic
web

Mamić Ostojiću: Vi ste jedan lažov!

Tema pretresa imovine Zdravka Mamića i Uskokova istraga nad izvršnim predsjednikom Dinama i prvim dopredsjednikom HNS-a bila je tema emisije Otvoreno na HRT-u u kojoj su gostovali sam Zdravko Mamić, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, član Dinamova Izvršnog odbora Tomislav Marčinko, bivši potpredsjednik HNS-a Ivan Brleković, Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković i novinar Borut Šips.

Prvi čovjek Dinama boravi na Dinamovim pripremama u Moravskim Toplicama u Sloveniji. Iako je ministar Ostojić izjavio kako je, nakon izdavanja Uskokove interne tjeralice, pozvao Mamića da dođe na obavijesni razgovor, on je sam to opovrgnuo.

– Naravno se radi o laži i manipulaciji koja je plasirana od Ranka Ostojića. Kažem mu: Ranko, lažete! Pokazao sam danas ispise telefona i da nisam imao komunikaciju ni s kim. On je rekao da je to bilo u 15:20, a ja takvih poziva nemam. Moja supruga ni moja odvjetnica nemaju nikakav nalog da se sa mnom želi razgovarati. Budući da nemam nikakav nalog, ja ću u nedjelju sjesti u automobil i doći u Hrvatsku ili neka mi ministar Ostojić kaže kome sutra da se javim i ja ću se javiti – kazao je Zdravko.

– Postoji poziv koji je upućen Mamiću da dođe na razgovor. Ja ne znam za što ga se tereti i tu mu je prilika da kaže sve što ima na tu temu. Skretanje na političku stranu je promašeno. Dođeš pred naše pravosudne institucije i kažeš što imaš – rekao je Ostojić na što je Mamić ponovio da laže te ga pozvao na detektor laži.

Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da nema pojma odakle Ostojiću informacija da je svog branjenika pozvala da ostane u Sloveniji, na što je ministar odgovorio kako je to pročitao na jednom internetskom portalu.

Zdravka Mamića, navodno, proziva se zbog neplaćenog poreza na proviziju na transfere Luke Modrića i Milana Badelja, ali on tvrdi kako je sve u funkciji nedavnih političkih zbivanja.

– Predsjednik Vlade Milanović, Ostojić i Milanović misle da sam jedan od glavnih financijera HDZ-a, jedan od glavnih uzroka poraza njihova kandidata na predsjedničkim izborima i jedan od glavnih pobočnih stupova Milana Bandića. To mi ne mogu oprostiti.

Na pitanje zašto odmah ne ode u Zagreb i zašto čeka nedjelju, Mamić je odgovorio ne želi “sudjelovati u namještaljci koja se događa”.

– Meni je Dinamo najvažniji. Dva puta sam bio u pritvoru i oba puta sam oslobođen. Komunistička partija mi to radi i želi mi napraviti inkviziciju kao što su radili nakon 1945. Neću se smiriti! Ovo rade Bertina, Milanović i Ostojić – kazao je.

Novinar Borut Šips osvrnuo se na Mamićeve zelenaške ugovore, kako ih je nazvao, te ustvrdio da se ništa nije dogodilo iako su oni pali na sudu. Mamićeva odvjetnica Sloković odgovorila mu je kako nema pravomoćne presude te da ugovor nije ocijenjen zelenaškim iako mu je žalba odbijena.

Dinamov direktor za komunikacije Tomislav Marčinko rekao je da “nitko neće povjerovati Ostojiću da nije znao da se sprema akcija” te je savjetovao Mamiću da ne pokušava skrenuti sve na politiku, nego se obrati Uskoku.

Bivši dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković stao je u Mamićevu obranu kazavši da se ne smije od cijele situacije raditi medijski spektakl, što nije dobro za nastavak priče.

– Mamić se ima pravo braniti i postupati onako kako mu to propisi dopuštaju. Jednako se tako i Šuker može braniti, ali ne može pobiti one snimke njemačke policije prema kojima je jasno da priča s kladioničarskom mafijom. Isto tako, Mamić se mora suočiti s činjenicom da je protiv njega pokrenut postupak, ali mora mu se dati prostora da se brani. Ne smijemo unaprijed govoriti da je kriv.

Zdravko Mamić ponovno je dobio riječ i žestoko kritizirao političare.

– 2009. predsjednik države rekao je da je u hrvatskom nogometu mala mafija. Nakon toga je došla Milanovićeva Vlada i rekla da močvaru treba isušiti. Zatim su Sabor i Vlada mijenjali zakone, sve ne bi li se meni naškodilo. Ministar Jovanović je prisiljavao Nadu Čavlović Smiljanec da do temelja uništi braću Mamić. Koristim priliku da kažem Jovanoviću i bivšem predsjedniku Josipoviću: operite svoja prljava komunistička usta prije nego što govorite o Mamiću!

Mamić je ponovio kako će se odazvati službenom pozivu u ponedjeljak tamo gdje ga i pozovu jer službeni poziv još nije dobio, samo je razgovarao s policijskim službenikom Šestakom. Ostojić mu je replicirao da ne zna tko je taj čovjek te da ne želi slušati “ovakve baljezgarije”. Mamić je još jednom pozvao ministra Ostojića da “već sutra organizira detektor laži”.

– Ja poručujem premijeru Milanoviću, Ostojiću, Jovanoviću, Jurjeviću i drugima:nećete, razbojnici! – zaključio je Zdravko Mamić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...