Početna - IZDVOJENO - Manifestacija “Z armunikun va Kastav”
z_armunikun_plakat

Manifestacija “Z armunikun va Kastav”

Nedjelju, 31. srpnja, s početkom u 18.30 sati na kastafskoj Crekvini održati će se već tradicionalna, 14. po redu manifestacija pod nazivom “Z armunikun va Kastav” u organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Zvuk Kastva“.

Navedeno Kulturno umjetničko društvo je udruga koja već osam godina, ne samo na festivalima, već i na ostalim javnim nastupima daje primjer djeci, mladima i onim starijima te ih potiče na daljnje učenje o glazbi, o skupnom muziciranju i predstavljanju odnosno bontonu na pozornici. Promicanjem, razvojem i unapređenjem umjetničkog stvaralaštva mladih, Kulturno umjetničko društvo neprekidno promovira umjetnost i glazbeni izričaj čakavštine te nastoji Grad Kastav učiniti sjedištem niza glazbenih događanja.

S obzirom da se unazad dvije godine, kada je KUD „Zvuk Kastva“ po prvi puta preuzeo potpunu organizaciju manifestacije „Z armunikun va Kastav“, pokazalo da je ova manifestacija i više nego posjećena, Kulturno umjetničko društvo odlučilo je ove godine ovu već tradicionalnu manifestaciju za Grad Kastav učiniti još kvalitetnijom i raskošnijom.

Posjetitelji će moći ne samo uživati u nastupu niza izvođača i to od onih najmanjih koji harmoniku jedva drže, pa sve do onih većih i starijih, već se i osvježiti raznolikom ponudom pića te usput pogledati izložbu harmonika koju će predstaviti BP harmonika POLIČAR. iz naše susjedne Slovenije. Druženje izvođača, organizatora i same publike nastaviti će se sve do kasnih večernjih sati. Za ugostiteljski dio pobrinuti će se Caffe bar Žejanka.

Unatoč velikom angažmanu koji će biti potreban oko organiziranja ove značajne manifestacije, Kulturno umjetničko društvo unaprijed se veseli što će još jednom unutar svoje djelatnosti omogućiti svim uzrastima da pokažu svoje znanje, da nešto nauče od drugih i ono najvažnije da se druže, a sve to promicanjem našeg „Ča“ unutar manifestacije koja ne samo da je sada, već će i ostati prepoznatljivim identitetom Grada Kastva.

U slučaju kiše manifestacija će se održati u Školskoj sportskoj dvorani Grada Kastva. Nadajući se ipak suncu, pozivamo sve zainteresirane da nam se u nedjelju pridruže te s nama provedu nekoliko zanimljivih sati uživajući u druženju i pregrštu kvalitetne glazbe.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...