Početna - IZDVOJENO - Markova na Veprincu proslavljena bogatim programom

Markova na Veprincu proslavljena bogatim programom

Markova na Veprincu proslavljena bogatim programom   Nizom aktivnosti i bogatim programom za sve generacije Veprinac ovog vikenda slavi Markovu, blagdan zaštitnika mjesta, svetog Marka.

U subotu je program započeo u prijepodnevnim satima pokaznom vježbom vatrogasaca DVD-a Učka, a u 15 sati krenula je manifestacija Srednjovjekovni Veprinac, koja je pod zidinama starog grada sve sudionike i goste vratila u prošlost, u davni srednji vijek.
Posjetitelji su pratili svečani mimohod vitezova i veprinačke djece te primopredaju straže, a mogli su sudjelovati u streličarstvu i srednjovjekovnom kampu, dok su za najmlađe organizirane dječje igraonice i srednjovjekovni vrtuljak. Konjički klub Adria nudio je mogućnost jahanja, a goste su privukli i stari zanati te atraktivan viteški turnir.
Organiziran je Mići samanj OPG-ova, a u poslijepodnevnim satima mališani Dječjeg vrtića i Područne škole Veprinac imali su priredbu. U glazbenom dijelu nastupio je orkestar Niko Poles na harmonikama, a na Tancu pod ložun pridružili su im se Ansambel Brkinci i Šajeta.

Program Markove nastavlja se i nedjelju, kada će se u Restoranu Aurora održati Turnir u briškuli i trešeti, a od 15 sati svi koji u subotu nisu stigli, mogu uživati u bogatom programu Srednjovjekovnog Veprinca. Udruga Agro iz Opatije prezentirat će najbolja maslinova ulja koja će posjetitelji moći kušati, a nastupit će zbor Maestral, Klapa Mirakul i recitatori. Duo Lolek i Bolek zabavljat će prisutne u glazbenom dijelu, a večer je rezervirana za Tanac pod ložun uz Trio Asi.

Markova se održava u organizaciji Kulturnog društva Leprinac, suorganizatori Srednjovjekovnog Veprinca su Udruga za promicanje kreativnosti Merlin i gosti Udruga Ordo Sancti Viti Rijeka, Order of the Star Kapošvar-Mađarska, Nova Compania Vis Fierri, Trst-Italija, Viridi Hedera Ribnica-Slovenija, Udruga za razvoj kulture mladih Kulturni front Opatija i Konjički klub Adrija Opatija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

“Od Antonji pa na daje lepo je va našen kraje”

Jučer se je, na Antonju tradicionalno dizao pust. Diljem Opatije, Kastva i Općine Matulji obilježio se početak petog godišnjeg doba. ...