Početna - IZDVOJENO - Marriott International dolazi u Ičiće

Marriott International dolazi u Ičiće

Hotelski lanac Marriott International i Riva’s Hotels and Resorts, tvrtka koja gradi novi hotel u Ičićima, potpisali su ugovor o suradnji, čime je potvrđen dolazak jednog od najvećih vrhunskih svjetskih hotelskih brandova na Opatijsku rivijeru.

– Opatija teži turizmu više kategorije te je stoga danas važan dan. Potpisan je povijesni ugovor koji jamči dolazak respektabilnog hotelskog lanca prisutnog na svim kontinentima. Drago mi je da se investitor odlučio na Opatiju i uspio dovesti vrhunski hotelski brand. Želim dobrodošlicu Marriott Internationalu u Opatiju i mnogo uspjeha u radu, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin na svečanom potpisivanju.

Investitor, mađarski poduzetnik Lorinc Meszaros je naglasio kako je ovo najvažnija investicija njegove grupacije u Hrvatskoj. Grupacija ima 26 hotela u Mađarskoj, Austriji i Crnoj Gori.

– Dobili smo priznatog međunarodnog partnera, jedan od najvećih svjetskih hotelskih brendova, stoga je naš hotel u izvrsnim rukama jer dobijamo luksuzni hotel sa pet zvjezdica. Prvi puta američki hotelski lanac Marriott International dolazi u Hrvatsku. Time u Ičićima očekujemo i europske i prekooceanske goste, naglasio je Meszaros.

Investicija u izgradnju hotela je teška 70 milijuna eura. Meszaros grupa prisutna je u Hrvatskoj i u sportu, vlasnici su NK Osijeka, a od nedavno su i vlasnici opatijskog hotela Miramar.

Predstavnik Merriotta Pankaj Birla, zamjenik predsjednika hotelskog lanca za Istočnu Europu izrazio je vjeru da će poslovanje u Hrvatskoj i na prelijepoj Opatijskoj rivijeri biti vrlo uspješno te kazao da je to ujedno prilika za zapošljavanje većeg broja hotelskih djelatnika na kvalitetnim radnim mjestima.

Hotel bi trebao biti otvoren uoči ljetne sezone 2024. godine.

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...