Početna - IZDVOJENO - Marunada 2014.
marunada
web

Marunada 2014.

Marunada je poznata gastronomska manifestacija, prava gozba za sve gurmane, a uvrštena je i na popis britanskog Guardiana u gastronomske manifestacije koje nikako ne bi trebalo propustiti. Prva Marunada održana je još 1973. godine od kad se održava sve do danas.

Marunadi su posvećena 3 vikenda u listopadu ,prvi vikend u Lignju  od11. do 12. listopada, drugi vikend u Dobreću 18. do 19. listopada, a zadnji vikend je rezerviran za Lovran od 24. do 26. listopada 2014.). Ovogodišnja marunada je 41. po redu, a glavna fešta u Lovranu odvija se na glavnom trgu i ima cjelodnevni program folklora, nastup puhačkih orkestara te zabavne glazbe. Tih dana održavat će se još i boćarski turnir, planinarsko druženje, natjecanje u športskom ribolovu, susret oldtimera, kao i brdska utrka od Medveje do Lovranske Drage i Vojaka.

Nude se brojni specijaliteti od maruna uz neizostavne pečene marune, slastice, kolače, palačinke, pite, kesten-piree i još puno toga, svi posjetitlji moći će uživati i u ostalim tradicionalnim specijalitetima – domaćim medicama te domaćem mladom vinu. Bit će veselja i za djecu uz zabavne igre i sprave.

Posjetite Marunadu i uživajte u jeseni!

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Googleove kamere ovog proljeća ponovno snimaju Liburniju

Automobili koji snimaju fotografije za Google Street View ovog proljeća ponovno će posjetiti Hrvatsku.Taj poznati Googleov servis korisnicima omogućava trodimenzionalni ...