Početna - IZDVOJENO - Marunada: jubilarnih 40. godina
Marunada 2013

Marunada: jubilarnih 40. godina

Tradicionalna Marunada, popularna lovranska gastro priredba, ove godine slavi svoj jubilarni 40. rođendan.Koliko je ova manifestacija uistinu poseban doživljaj dokazuje i činjenica kako ju je poznati britanski dnevni list Guardian uvrstio među top 10 europskih gastronomskih festivala koje morate posjetiti tijekom jeseni.

Već je jučer, na lovranskom trgu Brajdice, započela fešta od maruna, te će se u Lovranu feštati cijeli ovaj vikend, a naredna dva vikenda fešta se seli u “gornje” lovranske krajeve-Liganj i Dobreć.

Jučer je na rasporedu bila najslađa fešta, fešta naših najmlađih, “Mića marunada”. U sklopu “Miće marunade” trebale su se održati radionice na otvorenom uz prigodan dječji program, no loše vremenske prilike utjecale su na dolazak najavljenih dječjih skupina iz ostalih krajeva Lijepe naše. Iako vrijeme nije pogodovalo “Mićoj marunadi” te bez obzira na obilnu kišu koja je u poslijepodnevnim satima pogodila naš kraj, svi prisutni su se dobro zabavili uz nastup mađioničara te prigodan program.  Nastupio je zbor KUD-a Lovor i njihovi gosti, a u večernjem terminu okupljenu publiku zabavljali su bendovi Las Palmas i Tri kralja.

Danas je na rasporedu program “za odrasle”, što, naravno, ne isključuje dolazak i onih najmlađih. U 10:45 sati zakazan je mimohod Puhačkog orkestra Lovran, nakon čega će uslijediti centralni događaj manifestacije i otvorenje iste, a to je svečano rezanje rolade od maruna duge čak 15 metara.

Tijekom poslijepodneva u Lovranu će nas zabavljati razni izvođači poput Kvarteta Istria, ženske klape Volosko, DJ Vedrana, bendovi Mustafi i Je-Beni, a sve će začiniti nastup zumba plesača.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...