Početna - GASTRO KUTAK - Marunada otvorila vrata dobrećkih konoba

Marunada otvorila vrata dobrećkih konoba

Velik interes za posjet autohtonih konoba i  rolada od 10 metara obilježili drugi dan Marunade

Drugi dan Marunade na Dobreću, već od ranih jutarnjih sati, donio je  bogat program, gastro ponudu, zabavne i rekreativne sadržaje za mnogobrojne posjetitelje koji su i jučer pohodili Dobreć. Velik je interes pobudio organizirani obilazak dobrećkih konoba. Posjete autohtonim dobrećkim konobama uz degustacije maruna, vina i slastica od maruna te proizvoda domaćih OPG-ova, uz stručno vodstvo, pokazale su mogućnost razvoja dodatne turističke ponude u opatijskom zaleđu. Konobe je obišlo 200-tinjak domaćih i stranih gostiju tijekom jučerašnjeg poslijepodneva.

Problem propadanja stabala maruna, uslijed napada ose šiškarice, nasreću je uspješno riješen i to biološkom metodom, uz pomoć druge vrste ose koja uništava jajašca šiškarice. U prilog uspješnom rješavanju problema govori i ovogodišnji sjajan urod maruna, čuli smo od uzgajivača.

Svečano rezanje i podjela 10 m duge rolade od maruna, izazvalo je velik interes, te je izvrsna rolada nestala za 15t-ak minuta. Organizatori, Grad Opatija i MO Dobreć, tako su počastili goste Marunade.

Nedjeljni zabavni program na Dobreću ponudio je nastup Opatijskih mažoretkinja, program za najmlađe: dječje radionice, zabavne igre, potragu za blagom i nastup malih čakavaca OŠ Viktora Cara Emina Lovran – područne škole Dobreć. Uslijedio je nastup Klapa Baladur, polaznika Škole arumunike Nika Polesa, KUD-a Zvir Jelenje, a u večernjem terminu posjetitelje Marunade su zabavili Grooversi.

Podsjetimo, manifestacija Marunada Dobreć financirana je u okviru projekta Riviera4Seasons2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska kojeg Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Speleolozi očistili Zametsku pećinu

Hodajući ulicama rijetko razmišljamo o onom što se nalazi ispod asfalta. Postoje li kakve podzemne formacije ispod nas i gdje ...