Početna - IZDVOJENO - Marunada u Dobreću
Marunada Lovran 2013

Marunada u Dobreću

Kao i svake godine, fešta od Maruna traje cijela tri vikenda. Prvi vikend je iza nas, onaj u Lovranu. No, zbog lošeg stanja uroda maruna ove godine, lovranska Marunada gotovo da je bila bez ponude kestena. Kestena je bilo, ali se mogao kupiti po izuzetno visokoj cijeni, čak 60 kuna za kilogram.

Ovoga vikenda Marunada se preselila u Dobreć. Na sreću, tijekom proteklog tjedna uspjelo se “skupiti” više maruna, tako da ponuda u Dobreću je puno bogatija nego što je bila ona u Lovranu.
Marunada je započela jučer u 18 sati, a feštu je otvorio Je-Beni band. Priređena je i “pijana ura” na kojoj se održalo natjecanje u ispijanju medice, a održao se i izbor najvećeg i najmanjeg maruna.
Danas fešta počinje u 13 sati, a zabavljat će nas Puhački orkestar Lovran, zatim klapa Opatija, Grupa Point, Mali čakavci i Kraške harmonike.

Osim toga, obzirom da je urod maruna ove godine vrlo slab, budući da ga je napala osa šiškarica, nametnik koji napada koru drveta i izaziva bolest tog stabla,održat će se i predavanje o prevenciji i zaštiti maruna od spomenutog nametnika. Pedavanje će održati dr. sc. Željko Prgomet u prostorijama MO Dobreć, a isto će započeti danas u 12 sati.
Samo još da vas podsjetimo i na 11. biciklijadu “Giro di Marunada” koja će startati na lovranskom mulu u 11 sati.

Dakle, da rezimiramo, događaja ima na pretek, stoga ukoliko ste propustili jučerašnji dan, nikako nemojte propustiti današnji! Lijepo i toplo vrijeme nas prati i nema razloga da se ne vidimo u Dobreću!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...