Početna - IZDVOJENO - Maškarana jota za Oazu
maskarana jota
foto: radiorijeka

Maškarana jota za Oazu

Deseti put Ceh ugostitelja kuhat će maškaranu jotu i skupljati dobrovoljne priloge za jednu od riječkih udruga. Dvadeseti put međunarodna povorka Riječkog karnevala bit će u izravnom prijenosu na internetu.

Udruženje obrtnika Rijeke Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika deseti put organiziraju kuhanje maškarane jote u subotu prije velike karnevalske završnice. Na Trgu 128. brigade HV-a bit će pripremljeno oko 600 porcija jote, Udruga palentar skuhat će i palentu kompiricu, bit će tu i koja čaša vina. I dok će kuhati stari ugostiteljski mačci, za posluživanje i pomoć zaduženi su učenici Ugostiteljske škole iz Opatije.

Vi ćete jotu jesti ako platite 10 kuna za porciju, vino piti po cijeni od pet kuna, a moći ćete dodati štogod i u kasicu “daj ča daš”. Sva prikupljena sredstva, a dobrih godina znalo je biti i deset tisuća kuna, ove godine bit će donirana Udruzi za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza iz Rijeke.

Tim tvrtke Multilink već dvadesetu godinu brine o izravnom prijenosu karnevalskih povorki na internet. Dječju povorku, koja je od početka vrst tehničke probe za prijenos velike povorke, ove godine u izravnom prijenosu pratilo je tisuću posjetitelja iz zemalja regije. Novost je ove godine što je izravni prijenos, preko linka dostupnog na www.rijecki-karneval.hr, dostupan preko YouTubea, što praktično znači gotovo neograničen broj posjetitelja.

Osim toga, Kanal Ri koji osigurava sliku prijenosa, ove godine koristi format 16:9, pa će slika lijepo izgledati na svim ekranima na kojima je budete željeli pogledati. Po završetku prijenosa, tvrde samo 30 sekundi po završetku izravnog prijenosa, snimka će biti dostupna na internetskoj stranici Riječkog karnevala, ali tu službenu snimku nemojte tražiti na YouTubeu jer je tamo neće biti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Program obilježavanja Tjedna Crvenog križa u Opatiji

Tjedan Crvenog križa obilježit će se od 8. do 15. svibnja, a niz aktivnosti koje će se odvijati na području ...