Početna - IZDVOJENO - Matjaž Kek nakon Zagreba: Važno je bilo vratiti se pobjedama
Matjaž Kek
Foto: HNK Rijeka

Matjaž Kek nakon Zagreba: Važno je bilo vratiti se pobjedama

Nogometaši Rijeke protiv Zagreba vratili su se dobrim navikama, 18. slavlje u prvenstvu vratilo je Rijeku na pobjednički  kolosijek.

– Ovo je pobjeda koja nam je dobro došla nakon zadnja dva rezultata. Zasluženo smo pobijedili, moglo je biti i više, vidjelo se u nekim trenucima i nervoza. Čestitam igračima, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

– Navijači imaju pravo reagirati kada nisi dobar. Oni su to napravili na način koji je meni prihvatljiv. Nismo zaslužili podršku u jednom trenutku. Kada smo odnosom i golovima pokazali da možemo, znamo i želimo i oni su se vratili. Važno je  bilo vratiti se pobjedama, rekao je Matjaž Kek.

U 19. minuti Marin Tomasov uzeo je loptu na svojoj polovici i krenuo kontru. U završnici Tomasov je proigrao Bezjaka, koji je pronašao samog Bradarića koji je postigao svoj prvijenac u prvenstvu ove sezone u dresu Rijeke.

Samo dvije minute kasnije  Ristovski je sjajnom okomitom loptom izbacio Bezajka koji je ostao sam u kaznenom prostoru -2:0.

Zagreb je uzvratio slobodnim udarcem na 20 metara, ali pokušaj Stepčića otišao je malo iznad grede. Na drugoj strani uslijedile su nove dvije prilike za domaćina. Prvo je u 28. minuti Maleš lijepom okomitom loptom pronašao Tomasova koji je glavom spustio za Gavranovića koji nije uspio dobro zahvatiti loptu. Tri minute kasnije Samardžić je dugom loptom izbacio Tomasova koji iz prve poluvolejom sjajno pucao, ali Herceg je efektno obranio.

Ako je bilo ikakve sumnje u ishod utakmice, Rijeka ih je otklonila u 51. minuti. Bezjak se još jednom sjajno riješio pratnje i ubacio s desnog boka, a Matei loptu pospremio u mrežu – 3:0.

Prilika za novi pogodak stigla je u 57. minuti. Gavranović je kontru okončao dodavanjem za Tomasova koji je ostao sam na rubu kaznenog prostora. Tomasov je naciljao kut gola, ali lopta je prošla uz vratnicu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...