Početna - IZDVOJENO - Matjaž Kek postao najdugovječniji trener Rijeke
mkek

Matjaž Kek postao najdugovječniji trener Rijeke

Matjaž Kek u ponedjeljak je postao najdugovječniji trener koji je u neprekinutom nizu vodio Rijeku. Naime, slovenski trener u ponedjeljak je dočekao 1335. uzastopni dan kao trener Rijeke, te  je prestigao riječku legendu, nedavno preminulog Stojana Osojnaka.

Osojnak je na klupi Rijeke sjedio od 15. listopada 1963. do 10. lipnja 1967 godine, dok je Kek Rijeku preuzeo 27. veljače 2013.

Dvadeset i četvrti listopad tako je dobio dodatno na značaju u riječkoj nogometnoj povijesti. Naime, prije 32 godine na Kantridi Rijeka je pobijedila Real, a u 2016. godini Kek je postao najdugovječniji trener.

Treba uzeti u obzir činjenicu da je Kek na spomenuti datum potpisao ugovor s Rijekom, dok se Osojnaku kao točka polazišta gleda prva utakmica koju je vodio. Kek će iz tog kuta gledišta već prije Hajduka i po tom parametru prestići Osojnaka.

Slovenski trener pritom je postavio niz rekorda. Kek je Rijeku dosad vodio u 181 utakmici, 132 u Prvoj HNL. Ostvario je 110 pobjeda, najviše u jednoj sezoni (35, 2014./2015.) i najmanje poraz (1, 2015./2016.).

U HNL-u ostvario je 81, u Kupu 16, dok je u Europskoj ligi ostvario 12 pobjeda.

Rijeka ujedno ove sezone igra u sjajnoj formi,  u 16 utakmica u svima natjecanjima ne zna za poraz, dok je u prvenstvu vodeća sa šest bodova prednosti ispred drugoplasiranog Dinama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...