Početna - IZDVOJENO - Matuljac (25) nožem prijetio bivšoj djevojci, razbio joj auto i prijetio članovima njezine obitelji

Matuljac (25) nožem prijetio bivšoj djevojci, razbio joj auto i prijetio članovima njezine obitelji

“Postoji osnovana sumnja da je 25-godišnji osumnjičenik 23. ožujka 2021. mobitelom kontaktirao svoju bivšu djevojku prijeteći da će ubiti nju i njenu cijelu njezinu obitelj te da je tijekom večernjih sati ušao u njeno vozilo i fizički ju napao istovremeno joj prijeteći zbog čega je oštećenica pokušala pobjeći”, izvijestili su iz DORH-a.
“Osnovano se sumnja da ju je 25-godišnjak sustigao i rukom uhvatio oko vrata te drugom rukom iz džepa hlača izvukao manji nož kojim joj je zaprijetio. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik neposredno nakon ovih događaja uzeo ključeve vozila njezina oca kojim je, potom, namjerno oštetio vozilo njegove bivše djevojke i još jedno vozilo u vlasništvu treće osobe nakon čega se odvezao do mjesta nedaleko Rijeke gdje je zapalio vozilo njezina oca koje je u potpunosti izgorjelo. Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik od 19. studenog 2020. do 23. ožujka 2021. pratio i uhodio treću osobu dolazeći na mjesta gdje se oštećenik susretao sa prijateljima, kao i u dvorište njegove obiteljske kuće, dok je u jednom navratu prijetio na način da je svojim vozilom pokušao izazvati frontalni sudar s vozilom oštećenika.
Opisano osumnjičenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenika osjećaj tjeskobe i straha za vlastiti život. Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).”, priopćio je DORH.
I.D. (25) je itekako poznat policiji. Nasilje, droga, krađe i prijetnje popunjavaju njegov dosije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na području Matulja otuđen alat

Za dvadesetak tisuća kuna kaznenim djelom krađe oštećena je tvrtka s područja Đakova. Prema dosadašnjim saznanjima nepoznati počinitelj je između ...