Početna - IZDVOJENO - Matulji sufinanciraju preventivne preglede
doktori
foto:pexels

Matulji sufinanciraju preventivne preglede

Općina Matulji svojim građanima ponovo nudi sufinancirane preventivne zdravstvene preglede kojima se ujedno zaključuje ovogodišnja akcija pod nazivom “Zajedno do zdravlja”. Građanima se nudi color-doppler pregled krvnih žila za koji je proteklih godina vladalo najveće zanimanje.

Preglede će obavljati Poliklinika Dental na adresi Lošinjska 16 Rijeka, a građani se mogu odlučiti za color-doppler vrata, ruku ili nogu. Prilikom pregleda dobit će pisani nalaz specijalista te će se one kod kojih to bude potrebno uputiti njihovom liječniku s preporukom za daljnje preglede.
Općina Matulji sufinancira 150 kuna, dok će trošak zainteresiranih građana iznositi 40 kuna. Poliklinika Dental primat će narudžbe na broj 051 634 313, a vrijeme obavljanja pregleda biti će po zakazanom terminu.

Sve zainteresirane žene mogu podignuti potvrdu za ginekološke preglede koji obuhvaćaju ginekološki pregled, pregled dojki, vaginalni ultrazvuk i papa-test. Općina Matulji sufinancira preglede s 370 kuna, dok će žene platiti preostalih 150. Preglede obavlja ordinacija Klaudije Benić Salamon koja narudžbe prima na broj 051 701 693, a vrijeme obavljanja pregleda bit će po dogovoru s liječnicom.

Tu je i ultrazvučni pregled, a građani se sami mogu odlučiti između ultrazvuka abdomena, štitnjače ili dojki, već prema svojim problemima. Ovaj pregled Općina Matulji sufinancira sa 100 kuna, dok korisnici snose preostali dio u visini od 30 kuna. Preglede će obavljati Specijalistička ordinacija za radiologiju Lidija Dimitrovski u Opatiji, Križišće 1, a narudžbe će primati na telefon 051 272 695 ili 099 647 1164.

Dobna granica za sve navedene preglede je od 45 godina naviše. Radi se o razdoblju života u kojem se učestalije javljaju zdravstveni problemi pa je potrebna nešto intenzivnija kontrola.
Za ostvarivanje prava na sufinancirani pregled potrebno je u Općini Matulji podignuti potvrdu uz predočenje dokaza o prebivalištu putem osobne iskaznice, i to svakog radnog dana u radno vrijeme pisarnice. Važno je napomenuti da je broj potvrda limitiran sredstvima osiguranim u proračunu za navedene pretrage, što znači da će se potvrde izdavati do isteka planiranih sredstava.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održan odbojkaški turnir Ičići Masters 2022.

Na plaži u Ičićima od 5. do 7. kolovoza odigran je turnir Ičići Masters 2022 – Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u ...