Početna - IZDVOJENO - Mediteranski kuharski kongres u Opatiji
kuhinja

Mediteranski kuharski kongres u Opatiji

Opatija će 12. i 13. listopada biti domaćin Mediteranskome kuharskom kongresu, manifestaciji koja ove godine bilježi svoje drugo izdanje, a posebna je po tome što spaja vrhunske chefove s dobavljačima te prezentira visoku gastronomiju svima koji u njoj uživaju ili se njome profesionalno bave.

Kongres mediteranske kuhinje u Opatiji će tako  okupiti ambasadore talijanskih kulinarskih okusa, uz nazočnost stručnjaka Michelineova vodiča, proizvođača, inozemnih kuhara, uvoznika i distributera, a program uključuje prezentaciju tipičnih talijanskih proizvoda, ali i  tipičnih hrvatskih proizvoda, izložbu i prezentaciju, sastanke uvoznika i distributera predstavnika  različitih mediteranskih nacija, koji će biti pozvani da se pridruže ovom festivalu u Opatiji.

U sklopu Kongresa, drugi dan će se održati okrugli stol na temu certificiranja restorana Michelin zvjezdicama na kojem će sudjelovati vrhunski kuhari. Predavanje će se održati u Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta 13. listopada.

Kongres se inače održava pod pokroviteljstvom Grada Opatije, a ovo je manifestacija koja će zasigurno opatijskim ugostiteljima koji se nalaze u samome vrhu hrvatske gastronomije, dati određene smjernice za budući rad, ne samo na Rivijeri, nego i puno šire.

Više o samom kongresu možete pronaći na http://www.cookingcongress.com/en/cooking-congress-abbazia-2015.html

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...