Početna - IZDVOJENO - Međunarodna konferencija o izvrsnosti i inovacijama u obrazovanju i psihologiji
Konferencija
foto: Grad Rjeka

Međunarodna konferencija o izvrsnosti i inovacijama u obrazovanju i psihologiji

Trinaesto izdanje Međunarodne konferencije o izvrsnosti i inovacijama u obrazovanju i psihologiji počelo je jučer 18. svibnja u Rijeci od 18., a traje do 21. svibnja. Po prvi puta ove godine će se uz konferenciju održati i Youth Summit, na kojem će sudjelovati dvjestotinjak djece iz 9 zemalja.

Glavni govornici Konferencije znanstvenici su i praktičari iz cijelog svijeta (Kanada, SAD, Njemačka, Francuska, Libanon, Turska, Slovenija, Hrvatska) prepoznati po značajnom doprinosu u područjima obrazovanja i psihologije. Među govornicima je svjetski poznati voditelj nacionalnog programa za nadarene u SAD-u Joseph Renzulli, prorektorica Conneticut University, Sally Reis te ugledni profesor Tod Lubart s Universite Pariš Descartes sveučilišta. Govornici iz Hrvatske, među ostalima, bit će Rektor Sveučilišta u Rijeci prof.dr.se. Pero Lučin i dr.se. Boris Jokić, voditelj Radne skupine za Cjelovitu kurikularnu reforme.

Na konferenciji se očekuje 200 sudionika iz cijelog svijeta, uključujući Australiju, SAD, Kanadu, Njemačku, Francusku, UK, Poljsku, Portugal, Sloveniju, Srbiju, Indiju, Kongo.
Radionice, simpoziji i plenarni govori obuhvatit će teme inovacije, kreativnosti i izvrsnosti u obrazovanju (uključujući rad s nadarenom djecom, razvoj kritičkog mišljenja, identifikacije potencijalne kreativnosti kod učenika, primjeri dobre prakse). U programu je planirano: 17 plenarnih govora, 18 radionica, 12 simpozija, 74 prezentacija i 16 postera.

Uz to, ove godine će se prvi put održati i Youth Summit na kojem će sudjelovati dvjestotinjak djece iz 9 zemalja (Poljska, SAD,  Njemačka,  Turska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Japan, Srbija, i Hrvatska) uključivši i dvadesetak djece iz gradova prijatelja Rijeke – Kawasakija, Novog Sada i Rostocka. Program su osmislili su učenici osnovnih škola Milan Brozović Kastav, Vežica i Dolac iz Hrvatske te Wyoming Lab School (SAD) i Nieciecza Catholic School (Poljska).
Uz konferencijski program Youth Summita, mladi će također 18. svibnja u 18.15 sati, na Korzu organizirati Flash mob protiv nasilja na internetu te 19. svibnja u 17.20 sati prijateljsku nogometnu utakmicu na stadionu Kantrida.

Organizator konferencije je Međunarodni centar za inovacije i obrazovanje iz Ulma, Njemačka, a suorganizatori Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i Primorsko – goranska županija, a pokrovitelj je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Svečano otvorenje Međunarodne konferencije o izvrsnosti i inovacijama u obrazovanju i psihologiji održat će se u srijedu, 18. svibnja, u 10.00 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a program će otvoriti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.
Više o konferenciji može se pronaći na Internet stranici http://www.icieconference.net/.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...