Početna - IZDVOJENO - Međunarodni dan obitelji 
policija
ilustracija

Međunarodni dan obitelji 

Povodom Međunarodnog dana obitelji, Odjel prevencije Policijske uprave primorskogoranske,   organizirat će u ponedjeljak, 16. svibnja, info punkt na riječkom Korzu.

U vremenu od 11 do 12 sati  policijski službenici dijelit će zainteresiranim građanima  promidžbeno-edukativne materijale s ciljem podizanja razine svijesti  o problemu obiteljskog nasilja te poduzimanju mjera prevencije i zaštite od nasilničkog ponašanja. Bit će to i prilika da građani u direktnoj komunikaciji s policijskim službenicima razgovaraju o prevenciji nasilja.

Stoga se pozivaju građani da posjete policijski info-punkt na riječkome Korzu i budu dio zajedničkog doprinosa unaprjeđenju svijesti o važnosti obiteljskih vrijednosti kao čimbenika stabilnosti i razvoja djeteta.

Podsjećamo da se Međunarodni dan obitelji prvi put obilježio 15. svibnja 1994. godine i to pod sloganom „Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”, kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva. Ujedinjeni narodi proglasili su Međunarodni dan obitelji 1989. godine.

Kao institucija koja čuva ljudske vrijednosti, kulturalni i povijesni kontinuitet generacija, obitelj je ujedno i faktor stabilnosti i razvoja. Zahvaljujući “zdravim” obiteljima društvo napreduje i jača, kao i sveopća dobrobit.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održan odbojkaški turnir Ičići Masters 2022.

Na plaži u Ičićima od 5. do 7. kolovoza odigran je turnir Ičići Masters 2022 – Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u ...