Početna - IZDVOJENO - Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača u Astronomskom centru Rijeka
Astronomski centar
web

Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača u Astronomskom centru Rijeka

Danas je međunarodni dan zaštite ozonskog omotača, a povodom toga Astronomski centar Rijeka pripremio je prigodni program. U 18:00 sati bit će prikazan animirani fraktali Emila Vargovića Sada i ovdje . Program uključuje uz to i animirani video Intro i Odrazi.  Svi posjetitelji će moći uživati u ljepoti fraktala koju će dočarati kupola planetarija.

Fraktali su matematički oblici, bogate strukture slike, nastale su indirektno, uz pomoć matematičkih algoritama i računala. Kroz fraktale, matematika pojavljuje puna beskonačnih mogućnosti i ljepote, baš kao i poezija i glazba. Oni su postali sastavni dio stvarnog svijeta oko nas, od oblaka, planinskih stijena do procesa u vremenu poput zemljotresa ili prometa na internetu. Povezani su s glazbom i glasom Mejreme Reuter na hrvatskom jeziku te zajednički predstavljaju umjetnost u terapiji.

Rezervacija ulaznica moguća je putem telefona 051 455 700,  e-mail adresom na: astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Općina Lovran rekonstruirat će zgradu bivše vojarne uz nogometno igralište Lokva

Nakon dostavljene odluke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije o financiranju prijavljenog projekta „Rekonstrukcija brownfield lokacije u novi Društveni ...